16 Οκτώβριος 2014, 08:15 - Τελευταία Ενημέρωση: 17 Οκτώβριος 2014, 16:33

Δήμος Μαραθώνα: «Δυστυχώς επτωχεύσαμεν» δήλωσε ο δήμαρχος Ηλίας Ψινάκης

  • Δήμος Μαραθώνα: «Δυστυχώς επτωχεύσαμεν» δήλωσε ο δήμαρχος Ηλίας Ψινάκης

Ανακοίνωσε αναγκαστική στάση πληρωμών λόγω έλλειψης ρευστού.
 
Την πτώχευση του δήμου Μαραθώνα ανακοίνωσε ο νεοεκλεγείς δήμαρχος του, Ηλίας Ψινάκης. Σε δηλώσεις του χθες σε τηλεοπτικά κανάλια είπε «στον δήμο δεν υπάρχει φράγκο. Ούτε καν για να πληρωθούν οι μισθοί των υπαλλήλων».
 
«Δυστυχώς επτωχεύσαμεν» τόνισε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε ότι ο δήμος βρίσκεται σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης και  προανήγγειλε ότι η δημοτική αρχή,  θα ξεκινήσει εκστρατεία στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, με τον τίτλο «Save Marathon», για να σωθεί η πόλη.
 
Ο δήμος χρωστά 12.700.000 ευρώ σε προμήθειες, δάνεια και λογαριασμούς ΔΕΚΟ που θα πρέπει να πληρωθούν έως το τέλος του χρόνου, ανακοίνωσε ο Ηλίας Ψινάκης. Κι αυτό τη στιγμή που στα ταμεία του δήμου, όπως τόνισε, υπάρχουν μόλις 70.000 ευρώ. Σε ό,τι αφορά τη μισθοδοσία των υπαλλήλων, εξέφρασε την πρόθεσή του να βρει λύση.
 
Ο δήμαρχος Μαραθώνα κατήγγειλε απευθείας αναθέσεις έργων και προμηθειών σε φίλους και συγγενείς ατόμων της προηγούμενης δημοτικής αρχής και υποστήριξε ότι υπήρξε μεθοδευμένη αποδόμηση του δήμου με μετατάξεις προσωπικού, ώστε να δημιουργηθούν πολλά προβλήματα και να σκάσει η βόμβα στα χέρια του. Παρών στις ανακοινώσεις του δημάρχου ήταν και ο νομικός του σύμβουλος, Αλέξανδρος Λυκουρέζος.

Τμήμα σύνταξης pontos-news.gr