16 Οκτώβριος 2014, 07:29 - Τελευταία Ενημέρωση: 17 Οκτώβριος 2014, 16:33

Ζέστη με αραιή συννεφιά σήμερα Πέμπτη 16 Οκτωβρίου

  • Πρόσκαιρη βελτίωση του καιρού σήμερα

Ζεστό και υγρό καιρό σε ολόκληρη τη χώρα με παροδικές βροχές ή καταιγίδες μετά το μεσημέρι σε περιοχές της βορειοδυτικής Ελλάδας και σε ορεινά τμήματα της Μακεδονίας, προβλέπει για σήμερα Πέμπτη 16 Οκτωβρίου η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία.

Τις πρωινές ώρες θα εκδηλωθούν ομίχλες, ενώ οι συγκεντρώσεις σκόνης στην ατμόσφαιρα θα είναι αυξημένες.

Αναλυτικά:

Στην Αττική θα έχουμε παροδικές νεφώσεις και περιορισμένη τοπικά ορατότητα τις πρωινές και βραδινές ώρες. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 15 έως 29 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί ασθενείς.

Στη Θεσσαλονίκη αναμένουμε λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες και περιορισμένη ορατότητα τις πρωινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι ασθενείς, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 14 έως 26°C.

Στη Μακεδονία και στη Θράκη ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος με λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις και τοπικά περιορισμένη ορατότητα τις πρωινές ώρες. Οι άνεμοι μεταβλητοί ασθενείς και η θερμοκρασία από 8 έως 29°C, στη δυτική Μακεδονία θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Στα νησιά του Ιόνιου, Ήπειρο, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησο ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος με λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις και τοπικά περιορισμένη ορατότητα τις πρωινές ώρες. Οι άνεμοι από νότιες διευθύνσεις σχεδόν μέτριοι 4 μποφόρ, η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 14 έως 32°C, ενώ στην Ήπειρο θα είναι 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Σε Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησο, γενικά αίθριος ο καιρός με περιορισμένη ορατότητα στα βόρεια τις πρωινές ώρες. Οι άνεμοι  μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 15 έως 29°C, στα βόρεια η μέγιστη θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Σε Κυκλάδες και Κρήτη γενικά αίθριος καιρός. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις ασθενείς έως μέτριοι και βαθμιαία τοπικά ισχυροί 6 μποφόρ, στρεφόμενοι το βράδυ στα βόρεια σε δυτικούς μέτριους έως ισχυρούς. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 15 έως 30°C.

Στα νησιά ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα περιμένουμε λίγες νεφώσεις. Οι άνεμοι σχεδόν μέτριοι και τοπικά μέτριοι βορειοδυτικοί έως 5 μποφόρ και τοπικά ισχυροί 6 μποφόρ, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 17 έως 30°C, ενώ στα βόρεια θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.