15 Οκτώβριος 2014, 12:06 - Τελευταία Ενημέρωση: 11 Νοέμβριος 2014, 15:23

Συγκίνηση στην παρουσίαση του βιβλίου: «Όσοι δεν γέλασαν ποτέ»

  • Συγκίνηση στην παρουσίαση του βιβλίου: «Όσοι δεν γέλασαν ποτέ»

Σε μια κατάμεστη αίθουσα στην Εύξεινο Λέσχη Θεσσαλονίκης παρουσιάστηκε το βιβλίο της Θεοδώρας Ιωαννίδου-Καρακουσόγλου «Όσοι δεν γέλασαν ποτέ».

Το βιβλίο αναφέρεται στην προσωπική πορεία έντεκα Ποντίων από την γενοκτονία και τον ξεριζωμό μέχρι τον εμφύλιο και την μετανάστευση των πρώτων μεταπολεμικών δεκαετιών.
Στην εισαγωγική ομιλία του ο Πρόεδρος της Ευξείνου Λέσχης Θεσσαλονίκης Γιάννης Αποστολίδης τόνισε τον ιδιαίτερα δυναμικό τρόπο γραφής αυτού του βιβλίου, που είναι τόσο παραστατικός και ζωντανός ώστε να προκαλεί άμεση αίσθηση βίωσης των δραματικών γεγονότων. Όπως είπε χαρακτηριστικά, αν ο αναγνώστης αυτού του βιβλίου αφήσει τη συγκίνηση να τον παρασύρει, θα βρέξει τις σελίδες του βιβλίου με δάκρυα.

Την παρουσίαση του βιβλίου έκανε ο καθηγητής Κώστας Φωτιάδης που ανέλυσε το ιστορικό πλαίσιο μέσα στο οποίο και ως συνέπεια του οποίου διαδραματίστηκαν τα τραγικά γεγονότα της προσωπικής μοίρας των προσώπων του βιβλίου. Επίσης μίλησε για το βιβλίο η ίδια η συγγραφέας και η αδελφή της Αντιγόνη Ιωαννίδου, γνωστή για τη μακροχρόνια πολύτιμη προσφορά της στον ποντιακό χώρο.


Κώστας Φωτιάδης, Γιάννης Αποστολίδης