15 Οκτώβριος 2014, 10:40 - Τελευταία Ενημέρωση: 17 Οκτώβριος 2014, 16:33

Έλληνες νεκροί στη Μαριούπολη της Ουκρανίας

  • Έλληνες νεκροί στη Μαριούπολη της Ουκρανίας

Ο πρόξενος της Ελλάδας στη Μαριούπολη επιβεβαιώνει τη θλιβερή είδηση.

Ομογενείς βρίσκονται μεταξύ των επτά νεκρών και των 17 τραυματιών στο ελληνικό χωριό Σαρτανά, κοντά στη Μαριούπολη της Ουκρανίας που επλήγη από όλμους χθες το μεσημέρι.

Τη θλιβερή είδηση επιβεβαίωσε στην εφημερίδα Νέα ο πρόξενος της Ελλάδας, Δημήτρης Παπαδημητρίου. Οι όλμοι εκτοξεύτηκαν, σύμφωνα με δημοσιογραφικές πηγές, από ρωσόφωνους αυτονομιστές και χτύπησαν περιοχή κοντά στο νεκροταφείο του χωριού, την ώρα που δεκάδες κάτοικοι επέστρεφαν από νεκρώσιμη τελετή.

Όπως εξήγησε ο Έλληνας πρόξενος, το Σαρτανά βρίσκεται πολύ κοντά στην «πρώτη γραμμή του μετώπου». Μάλιστα χθες ήταν στην περιοχή, συνοδευόμενος από τον δήμαρχο του Σαρτανά Στέφανο Μάχσμα και την πρόεδρο της Ομοσπονδίας Ελληνικών Συλλόγων Ουκρανίας Αλεξάντρα Προτσένκο. 

«Όλα ήταν ήσυχα εκείνη την ώρα, δεν υπήρχε ένταση» είπε στα Νέα. Οι καλές καιρικές συνθήκες όμως και ο καθαρός ορίζοντας που προσφέρονται για επιθέσεις με όλμους, ώθησαν τους αξιωματούχους να επισπεύσουν την αναχώρησή τους, στη 1.45 μ.μ. Ένα τέταρτο αργότερα έπληξαν οι όλμοι το Σαρτανά, προκαλώντας θύματα.

Σήμερα ο πρόξενος θα επιχειρήσει να μάθει περισσότερες πληροφορίες και να επισκεφθεί τους τραυματίες στο νοσοκομείο της Μαριούπολης όπου διακομίστηκαν.  

Τμήμα σύνταξης pontos-news.gr με πληροφορίες από Νέα

Δαβάστε επίσης: Αιματηρή επίθεση σε ελληνικό χωριό της Μαριούπολης