15 Οκτώβριος 2014, 07:32 - Τελευταία Ενημέρωση: 17 Οκτώβριος 2014, 16:33

Αίθριος και σήμερα Τετάρτη ο καιρός με τοπικές συννεφιές

  • Αίθριος και σήμερα Τετάρτη ο καιρός με τοπικές συννεφιές

Καλό καιρό σε ολόκληρη τη χώρα με λίγες νεφώσεις, αυξημένη υγρασία και τοπικές ομίχλες τις πρωινές και βραδινές ώρες, προβλέπει για σήμερα Τετάρτη 15 Οκτωβρίου η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία.

Αναλυτικά:

Στην Αττική θα έχουμε παροδικές νεφώσεις και περιορισμένη τοπικά ορατότητα τις πρωινές και βραδινές ώρες. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 13 έως 27 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες κυρίως διευθύνσεις ασθενείς.

Στη Θεσσαλονίκη αναμένουμε λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες και περιορισμένη ορατότητα τις πρωινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι ασθενείς μέχρι σχεδόν μέτριοι 3 με 4 μποφόρ, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 13 έως 24°C.

Στη Μακεδονία και στη Θράκη ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος με λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις και τοπικά περιορισμένη ορατότητα τις πρωινές ώρες. Οι άνεμοι μεταβλητοί ασθενείς και η θερμοκρασία από 10 έως 29°C, στη δυτική Μακεδονία θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Στα νησιά του Ιόνιου, Ήπειρο, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησο ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος με λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις και τοπικά περιορισμένη ορατότητα τις πρωινές ώρες. Οι άνεμοι από νότιες διευθύνσεις σχεδόν μέτριοι 4 μποφόρ, η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 16 έως 27°C, ενώ στην Ήπειρο θα είναι 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Σε Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησο, γενικά αίθριος ο καιρός με περιορισμένη ορατότητα στα βόρεια τις πρωινές ώρες. Οι άνεμοι  μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 15 έως 29°C, στα βόρεια η μέγιστη θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Σε Κυκλάδες και Κρήτη γενικά αίθριος καιρός. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοδυτικοί ασθενείς μέχρι σχεδόν μέτριοι έως 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 15 έως 25°C.

Στα νησιά ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα περιμένουμε λίγες νεφώσεις με πιθανότητα πρόσκαιρης βροχής το απόγευμα. Οι άνεμοι σχεδόν μέτριοι και τοπικά μέτριοι βορειοδυτικοί έως 4 μποφόρ, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 17 έως 29°C, ενώ στα βόρεια θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.