14 Οκτώβριος 2014, 19:00 - Τελευταία Ενημέρωση: 27 Μάρτιος 2015, 15:32

Αμάλ Αλαμουντίν για τα Γλυπτά: Θα τα καταφέρουμε

  • Αμάλ Αλαμουντίν για τα Γλυπτά: Θα τα καταφέρουμε

Η κυρία Κλούνεϊ – που τρελαίνει τα φλας των φωτογράφων – ενημέρωσε τον υπουργό Πολιτισμού. 

«Θα τα καταφέρουμε». Με μία λακωνική πρόταση που εξέπεμπε σιγουριά απάντησε στους Έλληνες δημοσιογράφους η Αμάλ Αλαμουντίν στο ερώτημα αν θα πάρουμε τα Γλυπτά πίσω, την ώρα που έμπαινε στο γραφείο του υπουργού Πολιτισμού για τη συνάντησή τους. 

Η επιφανής δικηγόρος – η κυρία Κλούνεϊ όπως την αποκάλεσε χαρακτηριστικά ο Κώστας Τασούλας – βρίσκεται από χθες στη χώρα μας συγκεντρώνοντας πάνω της όλα τα φώτα της δημοσιότητας. Σήμερα παρουσίασε στην ηγεσία του υπουργείου Πολιτισμού τις νομικές της προτάσεις συνοδευόμενη από τους συναδέλφους της Τζέφρι Ρόμπερτσον και Νόρμαν Πάλμερ, αλλά και από τον  πρόεδρο της Διεθνούς Επιτροπής για την επανένωση των Γλυπτών Ντέιβιντ Χιλ. 

Αύριο θα γίνει δεκτή από τον Αντώνη Σαμαρά ενώ θα παραχωρήσει και (άτυπη) συνέντευξη Τύπου μετά την ξενάγησή της στο Μουσείο της Ακρόπολης. Το μεσημέρι θα επισκεφθεί και τον Ιερό Βράχο της Ακρόπολης.

 
Κώστας Τασούλας και Αμάλ Αλαμουντίν μετά τη συνάντησή τους στο υπουργείο Πολιτισμού

Η σημερινή συνάντηση στο υπουργείο Πολιτισμού διήρκησε σχεδόν 70 λεπτά. Η Αμάλ Αλαμουντίν αναχώρησε χωρίς καμία δήλωση ωστόσο ο συνάδελφος της Νόρμαν Πάλμερ ήταν πιο διαλλακτικός με τους δημοσιογράφους. «Είμαι εξαιρετικά αισιόδοξος πως μια συναινετική λύση θα μπορεί να βρεθεί. Αν δεν μπορεί να γίνει αυτό θα πρέπει να εξετάσουμε άλλες εναλλακτικές λύσεις και σκέψεις» τόνισε υπονοώντας πως ίσως η συμφωνία επιτευχθεί  εξωδικαστικά. 

«Κάθε πρόταση, κάθε ιδέα, κάθε υποστήριξη όταν μάλιστα προέρχεται από διεθνείς προσωπικότητες στο μεγάλο αυτό ζήτημα είναι καλοδεχούμενη», σχολίασε ο υπουργός Πολιτισμού. 

Τμήμα σύνταξης pontos-news.gr με πληροφορίες-φωτογραφίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ