14 Οκτώβριος 2014, 12:50 - Τελευταία Ενημέρωση: 17 Οκτώβριος 2014, 16:33

Χρήστος Αραβίδης, ο Πόντιος των… ημερών

  • Χρήστος Αραβίδης, ο Πόντιος των… ημερών

Ο παίκτης της ΑΕΚ έγινε θέμα όταν ενώ πήρε κάρτα και αποβλήθηκε στον αγώνα με τον Παναιγιάλειο, παρέμεινε στον αγωνιστικό χώρο. Το ματς έληξε 0-1 υπέρ της ΑΕΚ. 

Η στάση του Αραβίδη προκάλεσε συζητήσεις αλλά και σχόλια ότι υποκινήθηκε από μια προσπάθεια να κερδίσει η ΑΕΚ χρόνο για να πάρει το παιχνίδι. Ο Αραβίδης το διαψεύδει κατηγορηματικά. Μιλώντας στο Action 24, ο 27χρονος επιθετικός είπε: «Η αντίδρασή μου ήταν γιατί ένιωσα αδικημένος. Σε τόσα παιχνίδια, δεν έχω αποβληθεί άλλη φορά. Δεν φημίζομαι ούτε για το σκληρό παιχνίδι, ούτε ότι χάνω την ψυχραιμία μου. Δεν έκανα κάτι σκόπιμα, για να κερδίσω χρόνο. Για καθυστερήσεις. Η ΑΕΚ είναι μεγάλη ομάδα, δεν έχει ανάγκη καθυστερήσεις και διαιτητικές εύνοιες». 

Ο Χρήστος Αραβίδης μεγάλωσε σε ποντιακή οικογένεια στο Μενίδι. Πολλές ιστοσελίδες στο παρελθόν και προχθές το gazzetta.gr αναπαρήγαγαν μέρος της συνέντευξης που είχε δώσει ο νεαρός ποδοσφαιριστής στο pontos-news το Νοέμβριο του 2012, όταν ακόμα ήταν στον Πανιώνιο. 

«Η σχέση μου με το ποντιακό στοιχείο είναι σχέση αίματος κυριολεκτικά. Είμαι περήφανος Πόντιος, από πατέρα και μητέρα, μεγαλωμένος με τις ποντιακές παραδόσεις… Υπάρχουν όντως πολλοί Τεμέτερον στο χώρο του αθλητισμού, ξεχωρίζοντας τον Μίμη Παπαϊωάννου και τον Ντέμη Νικολαΐδη, τον Κυριάκο Καραταΐδη και πολλούς άλλους σπουδαίους».

Κι όταν ερωτάται για την εικόνα των Ποντίων στην Ελλάδα απαντά: «Η εικόνα μας στην Ελλάδα νομίζω είναι ιδιαίτερα δυναμική λόγω και του πλήθους των Ποντίων που υπάρχουμε. Θα πρέπει να είναι χαρά όλων μας να στηρίζουμε ανάλογες προσπάθειες με τη δική σας κάνοντας έτσι γνωστότερο τον ποντιακό πολιτισμό με την ένδοξη ιστορία του». 

Τμήμα σύνταξης pontos-news.gr με πληροφορίες από Action 24