14 Οκτώβριος 2014, 11:10 - Τελευταία Ενημέρωση: 17 Οκτώβριος 2014, 16:33

Απάτη ήταν τα 600 δις… δωρεά για το ελληνικό χρέος του Αρτέμη Σώρρα

  • Ανθρωποκυνηγητό για τον Σώρρα και τη σύζυγό του
    (Φωτ. αρχείου: ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Το επιβεβαιώνουν οι αμερικανικές Αρχές με έγγραφό τους προς την Τράπεζα της Ελλάδος.

Απάτη, όπως όλοι φανταζόμασταν, είναι τελικά το υποτιθέμενο έμβασμα των 600 δις δολαρίων που έθεσαν στη διάθεση της ελληνικής κυβέρνησης οι «δωρητές» Αρτέμης Σώρρας και Εμμανουήλ Λαμπράκης, προκειμένου να ανακουφιστεί η χώρα από το δυσβάσταχτο δημόσιο χρέος.

Με έγγραφό του προς την Τράπεζα της Ελλάδος, που έφερε στο φως η εφημερίδα Έθνος, ο γενικός επιθεωρητής του υπουργείου Οικονομικών των ΗΠΑ, Έρικ Θόρσον κάνει λόγο για «προϊόν απάτης». Ειδικότερα, αναφέρει το έγγραφο: «Σε απάντηση του αιτήματός σας για έλεγχο και εξακρίβωση της εγκυρότητας των εγγράφων που αποστείλατε, σας γνωρίζουμε ότι εξετάσαμε τα έγγραφα και ότι ΔΕΝ αποτελούν έγκυρα διαπραγματεύσιμα χρηματοοικονομικά μέσα. Τα εν λόγω έγγραφα αποτελούν προϊόν απάτης και χρησιμοποιούν παρανόμως ονόματα αξιωματούχων του υπουργείου Οικονομικών. Το υπουργείο συνιστά στους παραλήπτες να μην απαντούν σε τέτοιου είδους αλληλογραφία». Η Ελλάδα μάλιστα καλείται να έρθει σε επαφή με τις διωκτικές Αρχές.

Ο Αρτέμης Σώρρας, τον Σεπτέμβριο του 2012, είχε παρουσιαστεί ως νόμιμος κάτοχος έξι χρεωστικών ομολόγων του αμερικανικού Δημοσίου συνολικού ύψους 600 δις δολαρίων. Μέσω της οργάνωσης END (End National Debt) και από κοινού με τον Εμμανουήλ Λαμπράκη είχαν καταθέσει επίσημη πρόταση στην ελληνική κυβέρνηση για τη δανειοδότηση της Ελλάδας, με σκοπό την αποπληρωμή του χρέους.

Τμήμα σύνταξης pontos-news.gr με πληροφορίες από Έθνος