14 Οκτώβριος 2014, 10:01 - Τελευταία Ενημέρωση: 17 Οκτώβριος 2014, 16:33

Ο Ελληνοαυστραλός πίσω από το θρυλικό Mini Moke

  • Ο Ελληνοαυστραλός πίσω από το θρυλικό Mini Moke

Επιστρέφει το αυτοκίνητο στην Ελλάδα.

Με στόχο να κατακτήσει τη διεθνή αγορά επιστρέφει το φημισμένο αυτοκίνητο Mini Moke με την υπογραφή της αυστραλιανής εταιρίας Moke Motors και της κινεζικής Chery. 

Οι δύο εταιρίες κατασκευάζουν το ολοκαίνουριο Mini Moke διατηρώντας αρκετά από τα στοιχεία του μοντέλου της πρώτης γενιάς, υπό την επίβλεψη του Τζιμ Μάρκος, του ανθρώπου που έχει τα παγκόσμια δικαιώματα για το αυτοκίνητο.

Ο Ελληνοαυστραλός επιχειρηματίας είχε λάβει μέρος στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης, και όπως είπε το ενδιαφέρον ήταν τόσο μεγάλο που βρίσκεται ένα βήμα πριν από την υπογραφή συμφωνιών με αντιπροσωπείες στην Ελλάδα και άλλες χώρες της Μεσογείου για τη διάθεση του αυτοκινήτου.

«Πολλοί είδαν το αυτοκίνητό μας στη Θεσσαλονίκη, στο περίπτερο του Ελληνοαυστραλιανού Εμπορικού Επιμελητηρίου (HACCI) και εντυπωσιάστηκαν» είπε ο Τζιμ Μάρκος στην ομογενειακή εφημερίδα Νέος Κόσμος. Μάλιστα υπογράμμισε ότι το νέο αυτοκίνητο θα κάνει την εμφάνισή του στα ελληνικά νησιά. Εξάλλου, όπως είπε, «υπάρχει μεγάλο ενδιαφέρον από νησιά στην Ελλάδα, την Κύπρο και την Τουρκία».

Το Mini Moke είναι ένα αυτοκίνητο η κατασκευή του οποίου ξεκίνησε το 1960. Είχε σχεδιαστεί από τον σερ Άλεκ Ισιγκόνις για την British Motor Corporation (BMC) και διέθετε χαρακτηριστικά από το κλασικό Mini. Το αρχικό ήταν ένα πρωτότυπο όχημα, για στρατιωτική χρήση, στα χνάρια του αμερικάνικου Jeep.

Όπως αναφέρει η εφημερίδα Νέος Κόσμος, το πρώτο Moke κατασκευάστηκε στο εργοστάσιο της BMC στο Μπέρμιγχαμ. Σήμερα το νέο Moke πωλείται στην Αυστραλία έναντι 15.900 ευρώ, ενώ διατίθεται σε έξι χρώματα.

Τμήμα σύνταξης pontos-news.gr με πληροφορίες από Νέος Κόσμος