13 Οκτώβριος 2014, 15:59 - Τελευταία Ενημέρωση: 17 Οκτώβριος 2014, 16:33

Μαθήματα ποντιακής διαλέκτου στον Σύλλογο Ποντίων Ξάνθης

  • Μαθήματα ποντιακής διαλέκτου στον Σύλλογο Ποντίων Ξάνθης

Ο Σύλλογος Ποντίων νομού Ξάνθης, σε συνεργασία με το Κέντρο Δια Βίου Μάθησης του Δήμου Ξάνθης, θα θέσει σε λειτουργία τμήμα εκμάθησης ποντιακής διαλέκτου.

Μια σημαντική πρωτοβουλία του Συνδέσμου Ποντίων Εκπαιδευτικών για την προώθηση της διδασκαλίας της ποντιακής διαλέκτου, μέσω ενός επιστημονικά αξιόπιστου εγχειριδίου, για τη συγγραφή του οποίου εργάστηκε Επιστημονική Επιτροπή και πιστοποιημένων εκπαιδευτών, παίρνει σάρκα και οστά.

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε ο σύλλογος αναφέρει μεταξύ άλλων ότι: «Πεπεισμένοι ότι η διάσωση της ποντιακής διαλέκτου θα συμβάλλει στην ενίσχυση της ίδιας της ελληνικής γλώσσας, γιατί όπως ισχυρίζονται οι ειδικοί, οι διάλεκτοι είναι παραπόταμοι που ενισχύουν το κύριο ποτάμι, τη βασική γλώσσα, προτρέπουμε τους κατοίκους της Ξάνθης να συμμετάσχουν στο τόσο ξεχωριστό/ιδιαίτερο τμήμα που επίκειται να ξεκινήσει στον Σύλλογο».

Η συμμετοχή είναι δωρεάν και τα μαθήματα θα διοργανώνονται σε αίθουσες του Συλλόγου.

Για πληροφορίες και εγγραφές οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στο σύλλογό στα τηλ. 25410 78811 και στο Κέντρο Διά Βίου Μάθησης του Δήμου Ξάνθης  τηλ. 2541083143 η στα γραφεία του: πλατεία Εμπορίου 44, από Δευτέρα έως Παρασκευή: 10:00-14:00.