13 Οκτώβριος 2014, 08:13 - Τελευταία Ενημέρωση: 17 Οκτώβριος 2014, 16:33

Έρχονται αλλαγές και μειώσεις στα μαθήματα των δημοτικών σχολείων

  • Έρχονται αλλαγές και μειώσεις στα μαθήματα των δημοτικών σχολείων

Ο υπουργός παιδείας Ανδρέας Λοβέρδος προανήγγειλε την εισήγηση του για αλλαγές στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση τον Ιανουάριο, μετά από διαβούλευση.

Μιλώντας στη ΝΕΡΙΤ ο υπουργός έκανε λόγο για ένα δημοτικό σχολείο πιο φιλικό προς τον μαθητή. Όπως σημείωσε, οι αλλαγές θα αποτελέσουν αντικείμενο της πρώτης συνεδρίασης του Εθνικού Συμβουλίου Παιδείας (αποτελείται από τους πρώην υπουργούς Παιδείας), η οποία θα πραγματοποιηθεί μέσα στον μήνα.

Το να έχεις 18 μαθήματα στο δημοτικό, είναι απόδειξη ότι είσαι για το τρελοκομείο, είναι απόδειξη ότι για κάποιον άλλον δουλεύεις, όχι για τα παιδιά, υποστήριξε ο υπουργός παιδείας τονίζοντας πως θα έρθουν σαρωτικές αλλαγές στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση.

«Κατά βάση, η φιλοσοφία της πρότασης που θα κάνω είναι λιγότερα μαθήματα, περισσότερη ενασχόληση με ζητήματα που ολοκληρώνουν το παιδί. Δημιουργική απασχόληση, άθληση, καλλιτεχνικά» σημείωσε ο υπουργός.

Πάνω από 5.500 οι μετεγγραφές

Στις 5.538 έφτασαν οι αιτήσεις φοιτητών για μετεγγραφή, ενώ 10.432 έχουν λάβει κωδικό για να καταθέσουν αίτηση κατά τη δεύτερη ημέρα της προθεσμίας για την υποβολή αιτήσεων, σύμφωνα με στοιχεία που παρουσίασε ο υπουργός παιδείας. Μιλώντας στη ΝΕΡΙΤ ο Ανδρέας Λοβέρδος ανέφερε σχετικά με τη διαδικασία των μετεγγραφών ότι «κάτι κοντά στις 15.000 αιτήσεις το καταφέρνουμε, θα κάνουμε όσο το δυνατόν συντομότερα».

Τμήμα σύνταξης pontos-news.gr