12 Οκτώβριος 2014, 15:27 - Τελευταία Ενημέρωση: 17 Οκτώβριος 2014, 16:33

Αμάλ Αλαμουντίν: Στην Αθήνα αύριο η σύζυγος του Τζορτζ Κλούνεϊ

  • Αμάλ Αλαμουντίν: Στην Αθήνα αύριο η σύζυγος του Τζορτζ Κλούνεϊ

Η έγκριτη δικηγόρος έρχεται αύριο για να προσφέρει νομικές συμβουλές στην ελληνική κυβέρνηση στη μάχη της διεκδίκησης των Μαρμάρων του Παρθενώνα από τους Βρετανούς.

Τα φώτα της δημοσιότητας πέφτουν βέβαια πάνω στην Αμάλ Αλαμουντίν, σύζυγο του Τζορτζ Κλούνεϊ, αλλά μαζί της φτάνουν στην Αθήνα και άλλοι δύο εξέχοντες νομικοί της Βρετανίας που έχουν μάλιστα ασχοληθεί ενεργά στο παρελθόν με το θέμα των Γλυπτών: ο Τζέφρι Ρόμπερτσον (ο οποίος είναι και εργοδότης της Αλαμουντίν στο δικηγορικό γραφείο «Doughty Street Chambers» του Λονδίνου) και ο Νόρμαν Πάλμερ, αμφότεροι ειδικοί σε θέματα Διεθνούς Δικαίου και πολιτιστικής κληρονομιάς-ιδιοκτησίας, οι οποίοι μάλιστα φέρουν τον κορυφαίο τίτλο του Επίτιμου Συμβούλου της Βασίλισσας της Μεγάλης Βρετανίας (Queen's Counsel).

Σύμφωνα με την «Καθημερινή», δεκάδες δημοσιογράφοι προσπαθούν καθημερινά να επικοινωνήσουν με τους συνεργάτες του πρωθυπουργού προκειμένου να μάθουν την κάθε λεπτομέρεια του προγράμματός τους και πολύς κόσμος παίρνει τηλέφωνο για να μάθει πώς θα μπορούσε να έρθει σε επαφή μαζί τους ή πώς θα μπορούσε να τους κάνει κάποιο δώρο, με συνέπεια να περνά σε δεύτερη μοίρα η ατζέντα του τριημέρου.

Βέβαια, η εμπλοκή της Αλαμουντίν με το θέμα της διεκδίκησης των Μαρμάρων του Παρθενώνα δεν ξεκίνησε τώρα, με αφορμή τη δημοσιότητα που κέρδισε εκτός των νομικών κύκλων με το γάμο της, αλλά από το Φεβρουάριο του 2011.

Σύμφωνα με το επίσημο πρόγραμμα οι τρεις δικηγόροι θα έχουν ξενάγηση στο Μουσείο της Ακρόπολης, συναντήσεις με τον πρωθυπουργό, τον Ευάγγελο Βενιζέλο, τον υπουργό Πολιτισμού, καθώς και με στελέχη από τα υπουργεία Πολιτισμού και Εξωτερικών, προκειμένου να ακουστούν και να συζητηθούν όλες οι πτυχές μιας πιθανής νομικής εκπροσώπησης και βέβαια το οικονομικό σκέλος.

Μονόδρομος η δικαστική διεκδίκηση;

Η Ελλάδα θα πρέπει να διεκδικήσει δικαστικά τα Γλυπτά του Παρθενώνα, υποστηρίζει ο Αυστραλός Ντέιβιντ Χιλ, πρόεδρος της Διεθνούς Επιτροπής για την επανένωση των Γλυπτών του Παρθενώνα. Μιλώντας στον Νέο Κόσμο της Αυστραλίας, ο Ντέιβιντ Χιλ  εξέφρασε την άποψη πως «η Ελλάδα μπορεί να μην έχει και άλλη επιλογή».

Ο Ντέιβιντ Χιλ αν και γεννημένος στη Βρετανία, μεγάλωσε στην Αυστραλία, είναι Αυστραλός πολίτης και παντρεμένος με Ελληνίδα. Στο παρελθόν, μεταξύ άλλων, υπήρξε διευθύνων σύμβουλος του ΑΒC, του δημόσιου ραδιοτηλεοπτικού ιδρύματος της Αυστραλίας, αλλά και πρώην πρόεδρος της Αυστραλιανής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας.

Τμήμα σύνταξης pontos-news.gr