12 Οκτώβριος 2014, 12:30 - Τελευταία Ενημέρωση: 17 Οκτώβριος 2014, 16:33

Πως θα εκδίδονται ηλεκτρονικά από το 2015 οι οικοδομικές άδειες

  • Πως θα εκδίδονται ηλεκτρονικά από το 2015 οι οικοδομικές άδειες

Την πρώτη επίσημη παρουσίαση του τρόπου ηλεκτρονικής έκδοσης των οικοδομικών αδειών, θα κάνει αύριο ο αναπληρωτής υπουργός ΠΕΚΑ Νίκος Ταγαράς.

Η παρουσίαση θα γίνει αύριο στις 17:30 στο δημοτικό θέατρο Κορίνθου (Δαμασκηνού και Κολοκοτρώνη) κατά τη διάρκεια εκδήλωσης με θέμα «Πρακτικές μεταρρύθμισης στο Χωροταξικό και Πολεοδομικό Σχεδιασμό: Ο ηλεκτρονικός τρόπος έκδοσης αδειών δόμησης».
 
Από τη 2η Ιανουαρίου 2015 οι άδειες δόμησης σε όλη τη χώρα θα εκδίδονται ηλεκτρονικά. Τις επόμενες μέρες θα αρχίσει σταδιακά η πιλοτική εφαρμογή του μέτρου σε Αθήνα, Πειραιά, Κόρινθο, Ηράκλειο, Χανιά και Κομοτηνή αλλά και στη διεύθυνση Οικοδομικού και Κτιριοδομικού Κανονισμού του ΥΠΕΚΑ, όπου δίνονται οι εγκρίσεις για τα μεγάλα έργα.
 
Σύμφωνα με τον αναπληρωτή υπουργό «από τη νέα χρόνια θα υπάρχει η ίδια βάση δεδομένων τόσο για το ηλεκτρονικό σύστημα έκδοσης οικοδομικής άδειας που αφορά τα νέα κτίρια όσο και για την Ηλεκτρονική Ταυτότητα Κτιρίων, που αφορά τα υφιστάμενα κτίρια, ενώ παράλληλα προχωρά η καταγραφή των αυθαιρέτων, μέσω του νόμου 4178, που θα τροφοδοτήσει με στοιχεία και σχέδια την ίδια βάση δεδομένων.»

Τμήμα σύνταξης pontos-news.gr