11 Οκτώβριος 2014, 09:30 - Τελευταία Ενημέρωση: 17 Οκτώβριος 2014, 16:33

Τι καιρό θα κάνει το Σαββατοκύριακο - Αναλυτική πρόγνωση

  • Τι καιρό θα κάνει το Σαββατοκύριακο - Αναλυτική πρόγνωση

Γενικά αίθριο καιρό με τοπικά περιορισμένη ορατότητα στα βόρεια και κεντρικά ηπειρωτικά τις πρωινές ώρες και βόρειοι άνεμοι στο Αιγαίο μέχρι 6 μποφόρ, προβλέπει για σήμερα 11 Οκτωβρίου η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία.

Αναλυτικά:

Ηλιοφάνεια με λίγες μόνο νεφώσεις τις πρωινές ώρες στα ανατολικά και τα βόρεια, περιμένουμε στην Αττική. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 17 έως 26°C, ενώ στα βόρεια και ανατολικά θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι 3 με 5 μποφόρ και στα ανατολικά 6 με βαθμιαία εξασθένηση από το απόγευμα.

Στη Θεσσαλονίκη αναμένουμε λίγες νεφώσεις και τοπικά περιορισμένη ορατότητα τις πρωινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 3 μποφόρ ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 16 έως 23°C.

Στη Θράκη και την ανατολική Μακεδονία ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος στις υπόλοιπες περιοχές της Μακεδονίας θα εκδηλωθούν λίγες νεφώσεις, πρόσκαιρά αυξημένες και τοπικά η ορατότητα θα είναι περιορισμένη τις πρωινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ και στα ανατολικά βορειοανατολικοί 5. Η θερμοκρασία από 12 έως 24°C, στη δυτική Μακεδονία θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Στα νησιά του Ιόνιου, Ήπειρο, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησο ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος με λίγες νεφώσεις τις απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά ορεινά. Οι άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 μποφόρ, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 15 έως 27°C, ενώ στην Ήπειρο η ελάχιστη θα είναι 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Σε Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, αναμένονται τοπικές νεφώσεις παροδικά αυξημένες και περιορισμένη ορατότητα τις πρωινές ώρες, ενώ στην ανατολική Πελοπόννησο ο καιρός θα είναι αίθριος. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 5 μποφόρ και τοπικά στα ανατολικά μέχρι 6. Η θερμοκρασία από 16 έως 27°C, στα βόρεια θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Σε Κυκλάδες και Κρήτη τοπικές νεφώσεις τοπικά αυξημένες κυρίως στη βόρεια Κρήτη. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5 μποφόρ και στις Κυκλάδες τοπικά τα 6. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 19 έως 25°C.

Στα νησιά ανατολικού Αιγαίου ο καιρός θα είναι αίθριος στα Δωδεκάνησα περιμένουμε τοπικές νεφώσεις με πιθανότητα πρόσκαιρης βροχής το απόγευμα. Οι άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5 μποφόρ και τοπικά στα βόρεια 6, ενώ η θερμοκρασία από 20 έως 26°C, στα βόρεια θα είναι 2 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Η πρόγνωση για την Κυριακή

Καιρός: γενικά αίθριος. Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες τις μεσημβρινές ώρες στα νοτιοανατολικά και τα ορεινά της ηπειρωτικής χώρας με πιθανότητα πρόσκαιρων βροχών στα Δωδεκάνησα. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα τις πρωινές ώρες στα δυτικά και βόρεια.
Άνεμοι: στα δυτικά ασθενείς, στα ανατολικά από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και τοπικά τις πρωινές ώρες στο Αιγαίο 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: σε μικρή άνοδο στα δυτικά.