10 Οκτώβριος 2014, 12:04 - Τελευταία Ενημέρωση: 17 Οκτώβριος 2014, 16:33

Έναρξη με αγιασμό και ποντιακό παραμύθι από τον Φάρο Ποντίων

  • Έναρξη με αγιασμό και ποντιακό παραμύθι από τον Φάρο Ποντίων

Με αγιασμό και πολύ κέφι ξεκίνησε η νέα χειμερινή περίοδος 2014 – 2015, για το σύλλογο των Ποντίων της Πάτρας, το προηγούμενο Σάββατο 4 Οκτωβρίου 2014, στην Εστία του Φάρου.

Τον αγιασμό τέλεσε ο Πρωτοπρεσβύτερος του Ι.Ν. Αγίου Ιωάννη Ρώσου, Θεόδωρος Κωτσόπουλος, ο οποίος εκπροσώπησε τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Πατρών Χρυσόστομο και μετέφερε τις ευλογίες του.

Στην συνέχεια,παρουσιάστηκε  η δραματοποιημένη αφήγηση, του ποντιακού παραμυθιού «Ο τεμπέλ-Νικόλας»,  από το βιβλίο της Ελισάβετ Καπαγερίδου, «Παραμύθια που μου έλεγε η μητέρα μου», η οποίαπρόσφερε άφθονο γέλιο και θέαμα στους φίλους και τα μέλη που τίμησαν με την παρουσία τους, την βραδιά αυτή. Την αφήγηση, έκανε η ίδια η συγγραφέας, ενώ τα πρόσωπα του παραμυθιού, αποδόθηκαν από μέλη της νέας θεατρικής ομάδας του Φάρου Ποντίων Πατρών, Βασίλη Αδαμόπουλο, Χρίστο Καλομενίδη, Μενέλαο Κάραλη, Τρύφωνα Κόλλια, Κωνσταντίνα Κουλιαβέτα, Γιώργο Κωτσαλίδη, Ιωσήφ Λαζαρίδη, Κωνσταντίνο Πάνα και Αριάδνη Στεφανίδη.Σημαντική, ήταν η συμβολή του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Πάτρας και ειδικά του καλλιτεχνικού του διευθυντή, Θοδωρή Αμπατζή, με την παραχώρηση των κοστουμιών της παράστασης, από το βεστιάριο του.


Η βραδιά συνεχίστηκε, με γνήσιο ποντιακό γλέντι, με τους νέους, αλλά πολύ ταλαντούχους, Βασίλη  Σεμερτζίδη, στη λύρα και τον Βασίλη Αδαμόπουλο στο νταούλι, οι οποίοι και απογείωσαν το κέφι!


Διαβάστε ακόμα:

Για πρώτη φορά μαθήματα ποντιακής διαλέκτου στην Πάτρα - Όλες οι λεπτομέρειες