10 Οκτώβριος 2014, 10:20 - Τελευταία Ενημέρωση: 17 Οκτώβριος 2014, 16:33

Στην τελική ευθεία απόψε για την ψήφο εμπιστοσύνης

  • Στην τελική ευθεία απόψε για την ψήφο εμπιστοσύνης

Με τις ομιλίες των πολιτικών αρχηγών και την ονομαστική ψηφοφορία που θα διεξαχθεί τα μεσάνυχτα, ολοκληρώνεται απόψε στην Ολομέλεια της Βουλής η συζήτηση επί της πρότασης για την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση.

Τα κόμματα της αντιπολίτευσης αναμένεται να καταψηφίσουν την πρόταση, ενώ τις προθέσεις τους ως προς τη στάση που θα τηρήσουν κατά την  ψηφοφορία έχουν φανερώσει ήδη ορισμένοι από τους ανεξάρτητους βουλευτές.

Η συζήτηση στη Βουλή τις δύο προηγούμενες ημέρες διεξήχθη σε κλίμα πόλωσης και οι αντιπαραθέσεις κυβέρνησης – αξιωματικής αντιπολίτευσης έγιναν σε υψηλούς τόνους. Ο  ΣΥΡΙΖΑ ετοιμάζεται να βάλει τέλος απόψε στην συζήτηση για κυβερνήσεις συνεργασίας που θα προκύπτουν από τις υφιστάμενες κοινοβουλευτικές ισορροπίες, ενώ ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Παναγιώτης Λαφαζάνης έκανε λόγο για κυβερνητικές τροπολογίες που, όπως ισχυρίστηκε, εξυπηρετούν συμφέροντα.

Χθες η ΝΔ ανακοίνωσε την επιστροφή του Νικήτα Κακλαμάνη, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Ευάγγελος Βενιζέλος υποσχέθηκε συνολική λύση για τα «κόκκινα» δάνεια και ο υπουργός Οικονομικών Γκίκας Χαρδούβελης υπογράμμισε την ανάγκη πολιτικής σταθερότητας «τώρα που η Ελλάδα βγαίνει από την ύφεση» όπως είπε.

Τμήμα σύνταξης pontos-news.gr