9 Οκτώβριος 2014, 22:38 - Τελευταία Ενημέρωση: 17 Οκτώβριος 2014, 16:33

Αστυνομικός εκτέλεσε νεαρό Αφροαμερικανό στο Μιζούρι

  • Αστυνομικός εκτέλεσε νεαρό Αφροαμερικανό στο Μιζούρι

Στην ίδια πολιτεία όπου είχε δολοφονηθεί ο Μάικλ Μπράουν τον περασμένο Αύγουστο.

Δυο μήνες έχουν περάσει από την εν ψυχρώ δολοφονία του 18χρονου Αφροαμερικανού Μάικλ Μπράουν από τον αστυνομικό Ντάρεν Γουίλσον στο Φέργκιουσον στο Μιζούρι των ΗΠΑ και χθες σημειώθηκε νέο αιματηρό περιστατικό στην ίδια πολιτεία.

Αστυνομικός που εργαζόταν για λογαριασμό ιδιωτικής εταιρίας ασφαλείας, πυροβόλησε και σκότωσε έναν 18χρονο Αφροαμερικανό-κάποια αμερικανικά μέσα μετέδωσαν ότι πρόκειται για τον Βόντερικ Μάγερς Τζ.- μετά από αντιπαράθεση στη μέση του δρόμου. Σύμφωνα με τον αρχηγό της αστυνομίας Σαμ Ντότσον, ο νεαρός πυροβόλησε τρεις φορές προς την πλευρά του αστυνομικού και εκείνος απάντησε με 17 πυροβολισμούς.

Ο 18χρονος και δύο φίλοι του είχαν τραβήξει την προσοχή του αστυνομικού που περιπολούσε στην περιοχή, στα νότια προάστια της πόλης, και τους θεώρησε ύποπτους. Βγήκε από το αυτοκίνητό του και οι νεαροί έφυγαν τρέχοντας, συνέχισε ο Ντότσον διευκρινίζοντας ότι ο αστυνομικός άρχισε τότε να τους καταδιώκει.

"Ένας από αυτούς τον πλησίασε τότε με επιθετικό τρόπο. Ο αστυνομικός του φώναξε πολλές φορές να σταματήσει", είπε. Οι δυο τους ήρθαν στα χέρια αλλά ο νεαρός κατάφερε να ξεφύγει. Εκείνη τη στιγμή ο αστυνομικός αντιλήφθηκε ότι ο 18χρονος ήταν οπλισμένος. Ο ύποπτος "έστρεψε το όπλο εναντίον του και πυροβόλησε τουλάχιστον τρεις φορές", οπότε ο αστυνομικός απάντησε και τον σκότωσε.

Η αστυνομία βρήκε στο σημείο της συμπλοκής ένα πιστόλι των 9 χιλιοστών, όμως οι συγγενείς του νεαρού υποστηρίζουν ότι δεν οπλοφορούσε. Οι αρχές διεξάγουν έρευνα για να καθορίσουν "εάν ο αστυνομικός αντέδρασε με τον ορθό τρόπο ή όχι", είπε ο Ντότσον.

Περίπου 300 άνθρωποι συγκεντρώθηκαν λίγη ώρα αργότερα στην περιοχή, ζητώντας να αποδοθεί δικαιοσύνη. Οι διαδηλωτές φώναζαν τα συνθήματα που έλεγαν και τον περασμένο Αύγουστο, όταν έπεσε νεκρός ο Μπράουν.

Τμήμα σύνταξης pontos-news.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ