10 Οκτώβριος 2014, 07:10 - Τελευταία Ενημέρωση: 17 Οκτώβριος 2014, 16:33

Τι καιρό θα κάνει σήμερα Παρασκευή

  • Τι καιρό θα κάνει σήμερα 1 Νοεμβρίου

Τοπικά περιορισμένη ορατότητα στα βόρεια ηπειρωτικά τις πρωινές ώρες και βόρειοι άνεμοι στο Αιγαίο μέχρι 7 μπορφόρ, προβλέπει για σήμερα 10 Οκτωβρίου η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία.

Αναλυτικά:

Ηλιοφάνεια με λίγες μόνο νεφώσεις τις πρωινές ώρες στα ανατολικά και τα βόρεια, περιμένουμε στην Αττική. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 18 έως 25°C, ενώ στα βόρεια και ανατολικά θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι 4 με 5 μποφόρ και στα ανατολικά 6 με 7.

Στη Θεσσαλονίκη αναμένουμε ηλιοφάνεια με λίγες νεφώσεις και τοπικά περιορισμένη ορατότητα τις πρωινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 3 μποφόρ ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 16 έως 24°C.

Στη δυτική και κεντρική Μακεδονία θα εκδηλωθούν νεφώσεις τοπικά αυξημένες, ενώ στη Θράκη ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ και στα ανατολικά 5 με 6. Η θερμοκρασία από 14 έως 24°C, στη δυτική Μακεδονία θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Στα νησιά του Ιόνιου, Ήπειρο, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησο ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος. Οι άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 μποφόρ, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 16 έως 27°C, ενώ στην Ήπειρο θα είναι 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Σε Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, αναμένονται τοπικές νεφώσεις παροδικά αυξημένες με περιορισμένη ορατότητα στα βόρεια τις πρωινές ώρες, ενώ στην ανατολική Πελοπόννησο ο καιρός θα είναι αίθριος. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 6 μποφόρ και τοπικά στα ανατολικά 7. Η θερμοκρασία από 16 έως 26°C, στα βόρεια η μέγιστη θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Σε Κυκλάδες και Κρήτη τοπικές νεφώσεις τοπικά αυξημένες όπου θα σημειωθούν πρόσκαιρες βροχές κυρίως στην Κρήτη. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις  4 με 6 μποφόρ και στις Κυκλάδες τοπικά τα 7. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 19 έως 25°C, ενώ στην Κρήτη η μέγιστη θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Στα νησιά ανατολικού Αιγαίου ο καιρός θα είναι αίθριος στα Δωδεκάνησα περιμένουμε τοπικές νεφώσεις με πιθανότητα πρόσκαιρης βροχής το απόγευμα. Οι άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ και τοπικά στα βόρεια 7, ενώ η θερμοκρασία από 20 έως 27°C, στα βόρεια θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.