9 Οκτώβριος 2014, 16:11 - Τελευταία Ενημέρωση: 17 Οκτώβριος 2014, 16:33

Προσωρινά κρατούμενος ο οδηγός της μοιραίας νταλίκας

  • Προσωρινά κρατούμενος ο οδηγός της μοιραίας νταλίκας

Τι είπε στην απολογία του ενώπιον της ανακρίτριας Βέροιας. 

Συντετριμμένος και εκφράζοντας τα συλλυπητήριά του στις οικογένειες των θυμάτων εμφανίστηκε σήμερα στην ανακρίτρια Βέροιας ο 39χρονος οδηγός της νταλίκας που προκάλεσε την πολύνεκρη καραμπόλα στην Εγνατία Οδό. «Τις τελευταίες ημέρες ζω έναν εφιάλτη», φέρεται να είπε. 

Ο οδηγός, όπως και στην προανακριτική του απολογία, έτσι και τώρα επικαλέστηκε βλάβη στα φρένα. Σύμφωνα με πληροφορίες ανέφερε ότι διαπίστωσε το πρόβλημα πέντε χιλιόμετρα πριν από τη φονική καραμπόλα και στα 500 τελευταία μέτρα της πορείας του «έχασε» εντελώς το σύστημα πέδησης. 

Σχετικά με τις προειδοποιητικές πινακίδες ισχυρίστηκε ότι δεν κατάλαβε το περιεχόμενό τους ενώ για τους εργάτες που κρατούσαν τις κόκκινες σημαίες είπε ότι τους είδε όταν ήταν πλέον αργά, 300 μέτρα πριν από το σημείο της σύγκρουσης. «Έφταιξαν κι άλλοι παράγοντες», φέρεται να υποστήριξε σε μία προσπάθεια να αποποιηθεί το σύνολο των ευθυνών.

Ο 39χρονος κρίθηκε προσωρινά κρατούμενος. Νομικές πηγές αναφέρουν πως με δεδομένο ότι οι κατηγορίες που αντιμετωπίζει είναι σε βαθμό πλημμελήματος, το όριο της προσωρινής κράτησης είναι έξι μήνες, που μπορεί να παραταθούν κατά τρεις επιπλέον μήνες. Μετά το πέρας του 9μήνου όμως, και εφόσον έως τότε δεν έχει ολοκληρωθεί η κύρια ανάκριση και δεν έχει αποφασιστεί η παραπομπή του σε δίκη, θα αφεθεί ελεύθερος. 

Τμήμα σύνταξης pontos-news.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διαβάστε ακόμα: Μοιραίες παραλείψεις αστυνομίας και αναδόχου εταιρίας στην καραμπόλα – Νέα βίντεο