9 Οκτώβριος 2014, 12:59 - Τελευταία Ενημέρωση: 17 Οκτώβριος 2014, 16:33

Κουλούρι για Γκίνες θα «αγκαλιάσει» τον Λευκό Πύργο

  • Κουλούρι για Γκίνες θα «αγκαλιάσει» τον Λευκό Πύργο

Θα φτιαχτεί με 700 κιλά αλεύρι και άλλα τόσα κιλά σουσάμι! 

Οι αρτοποιοί της Θεσσαλονίκης έβαλαν το στοίχημα και μένει μόνο να το πραγματοποιήσουν: την Κυριακή 19 Οκτωβρίου θα βάλουν όλη τους την τέχνη προκειμένου να φτιάξουν ένα κουλούρι Θεσσαλονίκης τόσο μεγάλο ώστε να «κυκλώσει» τον Λευκό Πύργο! Έτσι το αγαπημένο αρτοσκεύασμα θα γίνει το μεγαλύτερο που έχει φτιαχτεί ποτέ στον κόσμο και θα διεκδικήσει μία θέση στο βιβλίο των Ρεκόρ Γκίνες.

Η κατασκευή του γιγάντιου κουλουριού θα γίνει στο πλαίσιο των παράλληλων εκδηλώσεων με αφορμή το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Παράκτιας Κωπηλασίας που φιλοξενείται στη Θεσσαλονίκη. Οι αρτοποιοί, σε συνεργασία με τον δήμο Θεσσαλονίκης, θα ξεκινήσουν την κατασκευή του στις 12 το μεσημέρι. Υπολογίζεται ότι θα χρειαστούν 700 κιλά αλεύρι και άλλα τόσα κιλά σουσάμι. Στην τελική του μορφή το κουλούρι θα έχει διάμετρο 150 μέτρα. 

«Θα γίνει μια προεργασία από τους αρτοποιούς το Σάββατο, ενώ από τα ξημερώματα της Κυριακής θα αρχίσουμε να ψήνουμε τα κουλούρια. Στην ουσία θα γίνει κάτι σαν παζλ, αφού θα πρέπει να ενωθούν 250 κομμάτια και να σχηματίσουν το τεράστιο κουλούρι που θα περικυκλώσει το Λευκό Πύργο», εξηγεί στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η πρόεδρος του Σωματείου Αρτοποιών Κεντρικής Μακεδονίας Έλσα Κουκουμέρια.

Από το ζύμωμα στο ψήσιμο, και στη συνέχεια στο «κόλλημα» των κουλουριών με γλάσο θα χρειαστούν ώρες για τους αρτοποιούς μέχρι να καταφέρουν να σχηματίσουν το κουλούρι για Γκίνες. Μέχρι να ολοκληρωθεί η προσπάθειά τους θα μοιράζουν μικρότερα κουλούρια σε όσους βρεθούν στην παραλία. Με τη λήξη της εκδήλωσης το κουλούρι-γίγας θα μοιραστεί και αυτό σε όσους θέλουν να πάρουν μια γεύση!

Τμήμα σύνταξης pontos-news.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ