9 Οκτώβριος 2014, 09:30 - Τελευταία Ενημέρωση: 17 Οκτώβριος 2014, 16:33

Τραγωδία στην Εγνατία Οδό: Σήμερα απολογείται ο οδηγός της νταλίκας

  • Τραγωδία στην Εγνατία Οδό: Σήμερα απολογείται ο οδηγός της νταλίκας

Στην ανακρίτρια Βέροιας απολογείται σήμερα ο 39χρονος οδηγός της νταλίκας, που την Κυριακή σκόρπισε τον θάνατο σε πέντε ανθρώπους και τραυμάτισε δεκάδες άλλους στη σφοδρότατη καραμπόλα της Εγνατίας Οδού.

Ο Ρουμάνος κατηγορείται για ανθρωποκτονία από αμέλεια κατά συρροή και για σωματική βλάβη από αμέλεια κατά συρροή. Στην απολογία του αναμένεται να επαναλάβει τον ισχυρισμό του περί προβλημάτων στο σύστημα πέδησης της νταλίκας καθώς αυτή κατηφόριζε από τον Πολύμυλο προς τη Βέροια, όπου, κοντά στον ομώνυμο κόμβο, το βαρύ όχημα προσέκρουσε πάνω σε δεκάδες ακινητοποιημένα οχήματα, λόγω έργων που ήταν σε εξέλιξη στο σημείο.

Τον ισχυρισμό αυτό φέρεται ότι επιβεβαίωσε ο 46χρονος συνοδηγός της μοιραίας νταλίκας, ο οποίος εμφανίστηκε στην Αστυνομία σχεδόν δύο 24ωρα μετά τη φονική καραμπόλα, περιπλανώμενος έως τότε στην ύπαιθρο.
  
Ήδη, για την υπόθεση απολογήθηκε και αφέθηκε ελεύθερος, χωρίς να του επιβληθούν περιοριστικοί όροι, ο 42χρονος υπεύθυνος της αναδόχου εταιρείας που εκτελούσε τις εργασίες στο οδόστρωμα. Στην απολογία του φέρεται να ισχυρίστηκε ότι δεν ήταν ευθύνη της αναδόχου εταιρείας η σήμανση για τη διακοπή της κυκλοφορίας, αλλά μόνο η σήμανση των έργων που εκτελούνταν, ενώ φέρεται να υποστήριξε πως δεν είδε τίποτα από το τροχαίο, γιατί βρισκόταν σε απόσταση 3 έως 4 χιλιομέτρων μακριά.

Τμήμα σύνταξης pontos-news.gr