9 Οκτώβριος 2014, 07:10 - Τελευταία Ενημέρωση: 17 Οκτώβριος 2014, 16:33

Βροχές και πτώση της θερμοκρασίας - Αναλυτική πρόγνωση του καιρού

  • Η άνοιξη δεν λέει να έρθει - Αναλυτική πρόγνωση του καιρού

Βόρειοι άνεμοι στο Αιγαίο εντάσεως μέχρι 7 μποφόρ, με μικρή πτώση της θερμοκρασίας στην ανατολική και νότια χώρα, προβλέπει για σήμερα 9 Οκτωβρίου η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία.

Αναλυτικά:

Παροδικές νεφώσεις κυρίως στα βόρεια και ανατολικά όπου νωρίς το πρωί ενδέχεται να βρέξει στα ανατολικά και τα βόρεια, περιμένουμε στην Αττική. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 16 έως 24°C, ενώ στα βόρεια η μέγιστη θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 5 μποφόρ και στα ανατολικά 6 με 7.

Στη Θεσσαλονίκη αναμένουμε τοπικές νεφώσεις με πιθανότητα ασθενών βροχών. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 16 έως 22°C.

Στη δυτική και κεντρική Μακεδονία θα εκδηλωθούν νεφώσεις τοπικά αυξημένες με πιθανότητα ασθενών βροχών. Στη Θράκη ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί 3 με 4 μποφόρ και στα ανατολικά 4 με 6. Η θερμοκρασία από 14 έως 23°C, στη δυτική Μακεδονία θα είναι 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Στα νησιά του Ιόνιου, Ήπειρο, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησο ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος και θα εκδηλωθούν τοπικές νεφώσεις τις μεσημεριανές ώρες στα ηπειρωτικά. Οι άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις  3 με 4 μποφόρ, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 15 έως 26°C, ενώ στα βόρεια θα είναι 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Σε Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, αναμένονται τοπικές νεφώσεις και πιθανότατα θα εκδηλωθούν ασθενείς βροχές ενώ στην ανατολική Πελοπόννησο ο καιρός θα είναι αίθριος. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 6 μποφόρ και τοπικά  στα ανατολικά τα 7. Η θερμοκρασία από 14 έως 24°C, στα βόρεια η μέγιστη θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Σε Κυκλάδες και Κρήτη τοπικές νεφώσεις τοπικά αυξημένες όπου θα σημειωθούν πρόσκαιρες βροχές κυρίως στην Κρήτη. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις  4 με 6 μποφόρ και στις Κυκλάδες τοπικά τα 7, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 18 έως 24°C.

Στα νησιά ανατολικού Αιγαίου ο καιρός θα είναι αίθριος στα Δωδεκάνησα περιμένουμε τοπικές νεφώσεις με πιθανότητα πρόσκαιρης βροχής. Οι άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ και τοπικά στα βόρεια 7, ενώ η θερμοκρασία από 18 έως 26°C, στα βόρεια η μέγιστη θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.