8 Οκτώβριος 2014, 16:29 - Τελευταία Ενημέρωση: 17 Οκτώβριος 2014, 16:33

Γραμμή Θεσσαλονίκη-Κωνσταντινούπολη-Σμύρνη ζητά ο Τζιτζικώστας

  • Γραμμή Θεσσαλονίκη-Κωνσταντινούπολη-Σμύρνη ζητά ο Τζιτζικώστας

Τι συζητήθηκε στη συνάντηση που είχε ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας με τον γενικό πρόξενο της Τουρκίας στη Θεσσαλονίκη.

Την ανάγκη καθιέρωσης ακτοπλοϊκής σύνδεσης της Θεσσαλονίκης με τη Σμύρνη και τη Κωνσταντινούπολη εξέφρασε ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας στο πλαίσιο της συνάντησης που είχε με τον γενικό πρόξενο της Τουρκίας στη Θεσσαλονίκη.

Απόστολος Τζιτζικώστας και Τουγρούλ Μπιλτεκίν συζήτησαν θέματα κοινού ενδιαφέροντος με έμφαση στις επιχειρηματικές δραστηριότητες, το εμπόριο, τις εξαγωγές, τον τουρισμό, τον πολιτισμό και την αγροτική ανάπτυξη. 

Ο Α. Τζιτζικώστας αναφέρθηκε στη σημαντική αύξηση των Τούρκων τουριστών που επισκέπτονται την Κεντρική Μακεδονία και σημείωσε την ανάγκη ενίσχυσης των τουριστικών συνεργασιών.

Από την δική του πλευρά ο πρόξενος εξέφρασε το ενδιαφέρον της τουρκικής πλευράς να λάβει ευρύτερη πληροφόρηση τόσο για θέματα τεχνογνωσίας σχετικά με τη διαχείριση ευρωπαϊκών προγραμμάτων όσο και για την προώθηση προϊόντων, με δεδομένο ότι η Τουρκία αποτελεί μια μεγάλη αγορά για τις ελληνικές εξαγωγές.

Τμήμα σύνταξης pontos-news.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ