8 Οκτώβριος 2014, 15:27 - Τελευταία Ενημέρωση: 17 Οκτώβριος 2014, 16:33

Η πρώτη ανακοίνωση της ΠΟΕ με τη νέα της σύνθεση

  • Το νέο Δ.Σ. ΣΠΟΣ Δυτικής Μακεδονίας & Ηπείρου και η έκπληξη!

"Κρατώντας το λάβαρο του αγώνα ψηλά, συνεχίζουμε ολοταχώς" αναφέρει η Παμποντιακή, σημειώνοντας όμως ταυτόχρονα εμφατικά ότι "όποιος παρεκκλίνει της πορείας, κατέρχεται του οχήματος".

Ξεκαθαρίζοντας ότι «όσοι συμφωνούν με τους καταστατικούς της στόχους της ΠΟΕ, το σεβασμό στους θεσμούς και τις δημοκρατικές διαδικασίες» θα βρουν τις πόρτες ανοιχτές, το Διοικητικό Συμβούλιο της Παμποντιακής Ομοσπονδίας υπό τη νέα του σύνθεση καταγράφει τους στόχους της. Μεταξύ άλλων αναφέρεται στον αγώνα για τη διεθνή αναγνώριση της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου, τον εκδημοκρατισμό της λειτουργίας διοίκησης της Παναγίας Σουμελά, την επίλυση των προβλημάτων των νεοπροσφύγων αλλά και θεμάτων που άπτονται της διατήρησης του πολιτισμού και της παράδοσης.

Αναλυτικά η ανακοίνωση, υπό τη μορφή Δελτίου Τύπου, έχει ως εξής:

Η Παμποντιακή Ομοσπονδία Ελλάδας, κορυφαίος θεσμός στον  οργανωμένο ποντιακό χώρο με πορεία καθαρή, διαυγή, κρυστάλλινη, με 431 πρωτοβάθμια σωματεία ανά την Ελλάδα, εκπροσωπεί το σύνολο σχεδόν του οργανωμένου ποντιακού  χώρου στην Ελλάδα. Έχει αποκαταστήσει με την παρουσία της, το κύρος, την αξιοπρέπεια και την σοβαρότητα του οργανωμένου ποντιακού χώρου. Συνεχίζει σταθερά και αταλάντευτα τον αγώνα που δίνει εδώ και δεκάδες χρόνια ο Ποντιακός Ελληνισμός.

-   Για  την διεθνή  αναγνώριση της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου και διεθνή καταδίκη της Τουρκίας.

-   Για τον εκδημοκρατισμό της λειτουργίας της  διοίκησης  της  Παναγίας Σουμελά.

-   Για την επίλυση των προβλημάτων  των  νεοπροσφύγων  αδελφών μας και την με κάθε τρόπο υποστήριξη τους.

-   Για την ανάδειξη και διάδοση των παραδόσεων ηθών και εθίμων (χορός,τραγούδι, μουσική κ.τ.λ) του Ποντιακού Ελληνισμού.

-   Για τη διάσωση της ποντιακής διαλέκτου,των ελληνικών μνημείων στον ιστορικό Πόντο, την ένταξη της ποντιακής ιστορίας στις βαθμίδες εκπαίδευσης, 
    τη δημιουργία εδρών ποντιακών σπουδών στο Πανεπιστήμιο και μια σειρά από θέματα και προβλήματα που αφορούν στον Ποντιακό Ελληνισμό και όχι μόνο.

-   Για την αφύπνιση και ενεργοποίηση της βάσης των συλλόγων στην κατεύθυνση της επίλυσης και υποστήριξης των προβλημάτων και θεμάτων που μας αφορούν.
 
Η Παμποντιακή Ομοσπονδία Ελλάδας τιμά όλα τα στελέχη της, χωρίς εξαιρέσεις, που θήτευσαν στο Διοικητικό της συμβούλιο μέχρι σήμερα, με πρώτο τον ιδρυτή Γιώργο Παρχαρίδη. Αναγνωρίζει και τιμά όλα τα στελέχη της στα πρωτοβάθμια σωματεία, αλλά και όλους όσους αγωνίστηκαν για το μεγαλείο του Ποντιακού Ελληνισμού και της Ελλάδας εδώ και 2.500 χρόνια.

Στον αγώνα αυτόν δεν χωρούν μεμψιμοιρίες, εσωστρέφεια, πισωγυρίσματα, αλλά ούτε και διπλά προσωπεία, παρασκήνια και ανίερες συμμαχίες. Όποιος παρεκκλίνει της πορείας, κατέρχεται του οχήματος. Με καθαρές κουβέντες αξιοπιστία και αποφασιστικότητα κρατώντας το λάβαρο του αγώνα ψηλά, συνεχίζουμε ολοταχώς μπροστά.

Οι πόρτες της Ομοσπονδίας είναι ανοιχτές προς όλους όσους συμφωνούν με τους καταστατικούς μας στόχους, το σεβασμό στους θεσμούς και τις δημοκρατικές διαδικασίες. Οι συνεδριάσεις του Δ.Σ είναι ανοιχτές στο κοινό, στις προτάσεις, στην κριτική. Ένας πραγματικός ναός της δημοκρατίας.

Ενωμένοι και δυνατοί, μαζί με όλες τις Ομοσπονδίες ανά τον κόσμο με μπροστάρη το παγκόσμιο όργανο μας, την Διεθνή Συνομοσπονδία Ποντίων Ελλήνων, δίνουμε τον αγώνα τον καθαρό, τον έντιμο, τον δυνατό για τα δίκαια του Ποντιακού Ελληνισμού.

Κληρονομήσαμε και θα κληροδοτήσουμε στις επόμενες γενεές μια επιταγή.
«Αγώνας μέχρι τελικής δικαίωσης»

Ο Πρόεδρος                                                              
Αντωνιάδης Ιωάννης                                                                                           

Ο Γενικός  Γραμματέας
Χρήστος Δημήτριος Τοπαλίδης      

Ακολουθεί η συγκρότηση του Διοικητικού Συμβουλίου της Π.Ο.Ε που προήλθε από ψηφοφορία των μελών του Δ.Σ το Σάββατο 4-10-2014.

Πρόεδρος: Αντωνιάδης Ιωάννης
Α΄ Αντιπρόεδρος: Χατζηδαυϊτίδης Νικόλαος  
Β' Αντιπρόεδρος: Παπαδόπουλος  Θ. Ευστάθιος
Γενικός Γραμματέας: Τοπαλίδης Χρήστος – Δημήτριος
Αναπληρώτρια Γραμματέας: Κυριακίδου Γεωργία
Ταμίας: Κυριακίδου – Βασιλειάδου Ελένη

Μέλη:
Αλεξανδρίδης Κωνσταντίνος
Αποστολίδης Κωνσταντίνος
Βαρυθυμιάδης Γεώργιος Πρόεδρος Σ.Πο.Σ Νότιας Ελλάδος και Νήσων
Βασιλειάδης Θωμάς
Εφραιμίδης Αλέξανδρος
Μαυρίδου Χρύσα Πρόεδρος Σ.Πο.Σ Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης
Μωυσίδης Νικόλαος Πρόεδρος Σ.Πο.Σ Δυτικής Μακεδονίας και Ηπείρου
Παπαδόπουλος Γ. Ευστάθιος
Παπαδοπούλου Αγγελική Πρόεδρος Σ.Πο.Σ Θεσσαλονίκης
Σαρβανίδης Λεόντιος Πρόεδρος Σ.Πο.Σ Κεντρικής Μακεδονίας και Θεσσαλίας

και τρεις νεοεισερχόμενοι: Κωτσίδης Θεόφιλος, Κουμπουλίδης Λάζαρος, Ταμουρίδης Νικόλαος