8 Οκτώβριος 2014, 10:35 - Τελευταία Ενημέρωση: 17 Οκτώβριος 2014, 16:33

Κορυφαία κινηματογραφική διάκριση για ομογενή στην Αυστραλία

  • Κορυφαία κινηματογραφική διάκριση για ομογενή στην Αυστραλία

Η σκηνοθέτης Νάντια Τασοπούλου, μετανάστρια από τους Λόφους της Φλώρινας στην Αυστραλία, διαπρέπει.

Ήταν και παραμένει ένα παιδί από τη Φλώρινα η ομογενής σκηνοθέτης Νάντια Τας (Τασοπούλου), που βραβεύτηκε με το κορυφαίο βραβείο κινηματογράφου της Αυστραλίας για την προσφορά της στην 7η Τέχνη.

Με καταγωγή από το χωριό Λόφοι, η Τας τα τελευταία 25 χρόνια σκηνοθετεί σε ΗΠΑ και Αυστραλία μερικές από τις πιο αγαπημένες και πολυβραβευμένες ταινίες, ενώ σημαντική είναι η συμβολή της στο αυστραλιανό θέατρο.

Κρατώντας στα χέρια το βραβείο της, η 56χρονη ομογενής εξέφρασε τη βαθιά συγκίνησή της για την αναγνώριση από τους συναδέλφους της. 

Στο ενεργητικό της έχει 15 κινηματογραφικές παραγωγές, αυστραλιανές και αμερικανικές, αλλά και τηλεοπτικές -μεταξύ των οποίων μια σειρά του BBC-, ενώ όλο αυτό το διάστημα έχει αποσπάσει δεκάδες τιμητικές διακρίσεις και βραβεία.

Η Νάντια Τας είναι δημιουργός της ταινίας Μάλκολμ, που κέρδισε οκτώ βραβεία του Αυστραλιανού Κινηματογραφικού Ινστιτούτου και ακόμη 15 διεθνή, καθώς και των Stark, Ρure Luck, Rikky and Pete, The Βig Steal και Amy, που γνώρισε επίσης μεγάλη εισπρακτική και καλλιτεχνική επιτυχία με 28 βραβεία σε διάφορα διεθνή κινηματογραφικά φεστιβάλ (Κάννες, Paris Film Festival, Asia Pacific Film Festival κ.ά.) .

Η ομογενής έχει σκηνοθετήσει και την τηλεταινία Childstar της Ντίσνεϊ, βασισμένη στη ζωή της Σίρλεϊ Τεμπλ.

Τμήμα σύνταξης pontos-news.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ