8 Οκτώβριος 2014, 09:35 - Τελευταία Ενημέρωση: 17 Οκτώβριος 2014, 16:33

Αρχίζει σήμερα στη Βουλή η μάχη για την ψήφο εμπιστοσύνης

  • Αρχίζει σήμερα στη Βουλή η μάχη για την ψήφο εμπιστοσύνης

Απόντος του πρωθυπουργού ξεκινάει στις 6 το απόγευμα η συζήτηση στη Βουλή την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση. Η ψηφοφορία θα διεξαχθεί τα μεσάνυχτα της Παρασκευής.

Την εισηγητική ομιλία θα εκφωνήσει ο υπουργός Υγείας Μάκης Βορίδης καθώς  ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς θα βρίσκεται στο Μιλάνο προκειμένου να συμμετάσχει στην 3η σύνοδο κορυφής της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την Απασχόληση. Τον πρωθυπουργό θα συνοδεύει ο υπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας Γιάννης Βρούτσης.

Σύμφωνα με πληροφορίες η κυβέρνηση θα προτάξει τις φοροαπαλλαγές που περιλαμβάνονται στο προσχέδιο του προϋπολογισμού, θεωρείται όμως βέβαιο ότι στη διάρκεια της τριήμερης συζήτησης στη Βουλή θα εξαπολύσει σφοδρή επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ με αιχμή το «ανεδαφικό των προτάσεων του» και τη διάσταση απόψεων μεταξύ κορυφαίων στελεχών για τι θέμα του χρέους. Στην κυβέρνηση θεωρούν πως η ψήφος των 154 βουλευτών είναι δεδομένη, αλλά κάθε παραπάνω ψήφος από τη δεξαμενή των ανεξάρτητων βουλευτών θα λειτουργήσει θετικά και εν όψει της προεδρικής εκλογής.

Από την πλευρά της αξιωματικής αντιπολίτευσης ανεβαίνουν οι τόνοι έναντι της κυβέρνησης με αφορμή την έναρξη της συζήτησης στη Βουλή, ενώ χθες συνεδρίασε η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ με αντικείμενο την καλύτερη προετοιμασία για την τριήμερη συζήτηση. Στο στόχαστρο της αξιωματικής αντιπολίτευσης πέραν του προϋπολογισμού και των πρωθυπουργικών εξαγγελιών βρίσκεται και η απόφαση, απόντος του κ. Σαμαρά, την εισηγητική ομιλία να εκφωνήσει ο υπουργός Υγείας Μάκης Βορίδης.

Οι προφυλακισμένοι στον Κορυδαλλό βουλευτές της Χρυσής Αυγής ζήτησαν ειδική άδεια προκειμένου να παραβρεθούν στην συζήτηση και στην ψηφοφορία για παροχή ψήφου εμπιστοσύνης στην Κυβέρνηση και να ψηφίσουν. Το αίτημα υπεβλήθη γραπτώς στον εισαγγελέα επόπτη των φυλακών Κορυδαλλού.

Τμήμα σύνταξης pontos-news.gr