8 Οκτώβριος 2014, 08:25 - Τελευταία Ενημέρωση: 17 Οκτώβριος 2014, 16:33

Τρεις στρατιώτες νεκροί στο Βόλο: Οδύνη και ερωτηματικά για την τραγωδία (φωτο και βίντεο)

  • Τρεις στρατιώτες νεκροί στο Βόλο: Οδύνη και ερωτηματικά για την τραγωδία (φωτο και βίντεο)

Στις 4 το απόγευμα οι κηδείες στα Πετρωτά Αχαϊας και στο Βόλο. Ολοκληρώθηκε τα μεσάνυχτα η νεκροψία-νεκροτομή σύμφωνα με την οποία ο θάνατος των τριών παληκαριών ήταν ακαριαίος.

Αναπάντητα ερωτήματα πλανώνται πάνω από το τραγικό δυστύχημα που σημειώθηκε χθες όταν έσκασε βλήμα μέσα σε σωλήνα εκτόξευσης όλμου, κατά τη διάρκεια άσκησης στο πεδίο βολής Γλαφυρών Βόλου και είχε ως αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους τρεις νέοι άνθρωποι 33, 34 και 19 ετών αντίστοιχα.

Όπως ανακοίνωσε ο Αρχηγός ΓΕΣ αντιστράτηγος Χρήστος Μανωλάς, οι νεκροί της φονικής έκρηξης είναι οι επαγγελματίες οπλίτες:

- Λοχίας Αναστάσιος Μεζάλας, 34 χρονών, κάτοικος Βόλου, με καταγωγή από Αθήνα, παντρεμένος και πατέρας ενός βρέφους 9 μηνών.


- Λοχίας Γεώργιος Ορφανίδης, 33 χρονών, κάτοικος Βόλου, με καταγωγή από τις Σέρρες, παντρεμένος και πατέρας δύο παιδιών 4,5 και 2,5 χρονών.

- Οπλίτης Φώτης Ανδρικόπουλος, 19 χρονών, με καταγωγή από τα Πετρωτά Αχαΐας, ο οποίος και επρόκειτο να απολυθεί στις 20 Οκτωβρίου.

Οι κηδείες των τριών παληκαριών θα γίνουν στις 4 το απόγευμα στα Πετρωτά Αχαΐας και στο ναό του Αγίου Νικολάου στο Βόλο.

Από την έκρηξη τραυματίστηκε από θραύσμα στην κοιλιακή χώρα χειρουργήθηκε και βρίσκεται εκτός κινδύνου και ο υπολοχαγός Πεζικού Κωνσταντίνος Βακάλης, 30 χρονών, που γεννήθηκε στην Κύπρο και έχει καταγωγή από τη Φλώρινα, ο οποίος είναι παντρεμένος και κάτοικος Βόλου.

Σύμφωνα με πληροφορίες στην ομάδα που έπαιρνε μέρος στην άσκηση υπήρχε και πέμπτο μέλος ένας ανθυπολοχαγός που όπως λένε οι στρατιωτικοί «είχε άγιο» καθώς δεν έπαθε ούτε γρατζουνιά. Οι ένοπλες δυνάμεις έχουν βυθιστεί σε βαρύ πένθος, ενώ οι οικογένειες των θυμάτων περιμένουν απαντήσεις στο τι συνέβη και εκτυλίχθηκε αυτή η τραγωδία.

Αστοχία υλικού η αιτία;

Σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση του ΓΕΣ περίπου στις 1.30 το μεσημέρι της Τρίτης διερράγη ο σωλήνας όλμου με αποτέλεσμα των θανάσιμο τραυματισμό των τριών στρατιωτών, αλλά και τον βαρύ τραυματισμό του 30χρονου. Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο όλμος όπλισε και εξερράγη ενώ βρισκόταν ακόμη μέσα στη σωλήνα κάτι που προκάλεσε τη σφοδρή έκρηξη και σκόρπισε το θάνατο στο πεδίο βολής. Σημειωτέον ότι ο τρόπος για να πραγματοποιηθεί η εκτόξευση όλμου είναι με τους στρατιώτες να βρίσκονται ακριβώς πάνω από τον σωλήνα και, σύμφωνα με πληροφορίες, μετά την έκρηξη τα σώματα των άτυχων στρατιωτών διαμελίστηκαν.

Το ΓΕΣ έχει διατάξει ένορκη διοικητική εξέταση για να διευκρινιστούν τα αίτια, ενώ, αναμένονται και τα επίσημα αποτελέσματα από την πραγματογνωμοσύνη.Τμήμα σύνταξης pontos-news.gr με πληροφορίες από το iefimerida.gr