7 Οκτώβριος 2014, 15:00 - Τελευταία Ενημέρωση: 17 Οκτώβριος 2014, 16:33

Μοιραίες παραλείψεις αστυνομίας και αναδόχου εταιρίας στην καραμπόλα – Νέα βίντεο

  • Μοιραίες παραλείψεις αστυνομίας και αναδόχου εταιρίας στην καραμπόλα – Νέα βίντεο

Έγγραφο «καίει» την αστυνομία και την εταιρεία που εκτελούσε έργα στην Εγνατία. Σοκάρουν τα ερασιτεχνικά βίντεο που τραβήχτηκαν λίγο μετά τη φονική σύγκρουση. 

Δύο ημέρες έχουν περάσει από την πολύνεκρη καραμπόλα στην Εγνατία Οδό και ένα έγγραφο-ντοκουμέντο που ήρθε στο φως της δημοσιότητας εκθέτει τόσο την αστυνομία όσο και την εταιρεία που είχε αναλάβει την εκτέλεση των έργων. 

Όπως προκύπτει από το έγγραφο, η εντολή του αστυνομικού Διευθυντή Ημαθίας ήταν η Εγνατία, στο συγκεκριμένο σημείο, να παραμείνει κλειστή για 10 λεπτά. Συγκεκριμένα, η άδεια που είχε η ανάδοχος εταιρεία ήταν να κάνει εργασίες στο διάστημα μεταξύ 9:30 και 9:40. Ωστόσο το χρονοδιάγραμμα δεν τηρήθηκε από κανέναν αφού η μοιραία νταλίκα που προκάλεσε την καραμπόλα πέρασε από το σημείο 50 λεπτά αργότερα από την ώρα που προβλεπόταν ότι θα είχαν ολοκληρωθεί οι εργασίες. 

Αν και ο Ρουμάνος οδηγός της νταλίκας επικαλέστηκε βλάβη στο σύστημα πέδησης, τα ερωτήματα που προκύπτουν έχουν να κάνουν με το ποιος και με τίνος εντολή παραβίασε τη διαταγή του αστυνομικού Διευθυντή Ημαθίας. 

Είχε ενημερώσει η εταιρεία ότι θα κάνει εργασίες και πέραν του 10λεπτου για το οποίο είχε άδεια; Και αν ενημέρωσε την αστυνομική διεύθυνση, ποιος έδωσε την άδεια για παράταση του χρόνου; Και γιατί οι αστυνομικοί που ήταν στο σημείο για να ρυθμίσουν την κυκλοφορία δεν σταμάτησαν τα έργα ώστε να δοθεί και πάλι η Εγνατία στην κυκλοφορία; Σήμερα, θα κληθεί να λογοδοτήσει ενώπιον του ανακριτή ο 42χρονος υπεύθυνος της αναδόχου εταιρείας. 

Την ίδια ώρα, ερασιτεχνικά βίντεο που καταγράφουν τις πρώτες εικόνες από την καραμπόλα δημοσιοποιήθηκαν στο διαδίκτυο το βράδυ της Δευτέρας. Αυτόπτης μάρτυρας που βρέθηκε στο σημείο, στο αντίθετο ρεύμα της Εγνατίας Οδού, καταγράφει τα πρώτα λεπτά στα οποία φαίνεται η νταλίκα να έχει παραδοθεί στις φλόγες ενώ οι οδηγοί προσπαθούν να βγουν από τα κατεστραμμένα αυτοκίνητά τους και να βοηθήσουν και άλλους. Οι εικόνες είναι ιδιαίτερα σκληρές και στα βίντεο αποτυπώνεται ο πανικός που επικράτησε αμέσως μετά τη φονική σύγκρουση. 

Σήμερα αποκαλύφθηκε ότι στην νταλίκα που παρέσυρε τα ΙΧ υπήρχε και συνοδηγός επίσης ρουμανικής καταγωγής. Ο άνδρας που ταξίδευε προκειμένου να μάθει το δρομολόγιο έφυγε από το σημείο της σύγκρουσης πανικόβλητος και περιπλανιόταν στα χωράφια για μία ολόκληρη ημέρα. Ο οδηγός της νταλίκας – που παραμένει κρατούμενος – θα απολογηθεί την Πέμπτη. 

Τμήμα σύνταξης pontos-news.gr