7 Οκτώβριος 2014, 12:39 - Τελευταία Ενημέρωση: 17 Οκτώβριος 2014, 16:33

Απόδειξη κοινωνικής ευαισθησίας από την Ένωση Ποντίων Ωραιοκάστρου

  • Απόδειξη κοινωνικής ευαισθησίας από την Ένωση Ποντίων Ωραιοκάστρου

Στο πλαίσιο της κοινωνικής του δραστηριοποίησης ο δήμος Ωραιοκάστρου και η αντιδημαρχία Κοινωνικής Πολιτικής, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νέας Γενιάς συνδιοργάνωσαν με την Ένωση Ποντίων Ωραιοκάστρου και Φίλων εθελοντική αιμοδοσία την Κυριακή 5 Οκτωβρίου 2014 στο δημοτικό κτίριο «Ι. Καποδίστριας» ΚΑΠΗ Ωραιοκάστρου.

Η αιμοδοσία πραγματοποιήθηκε από την κινητή μονάδα αιμοληψίας του τμήματος Αιμοδοσίας του Θεαγενείου συγκεντρώνοντας φιάλες αίματος που θα ενισχύσουν τόσο τη δυναμική της Τράπεζας Αίματος του δήμου Ωραιοκάστρου, όσο και της Ένωσης Ποντίων Ωραιοκάστρου και Φίλων, οι οποίες συμβάλλουν στην αντιμετώπιση του προβλήματος εξεύρεσης αίματος, προσφέροντας το πολύτιμο αυτό αγαθό σε συμπολίτες μας που το έχουν ανάγκη.

Ο αντιδήμαρχος Ωραιοκάστρου και πρόεδρος της Ένωσης Ποντίων, Ηρακλής Τσακαλίδης ευχαρίστησε τους εθελοντές αιμοδότες, οι οποίοι ανταποκρίθηκαν θετικά στην πρόσκληση αυτή και χαρακτήρισε την αιμοδοσία πράξη αγάπης και απόδειξη κοινωνικής ευαισθησίας τονίζοντας ότι τα αποτελέσματά της σώζουν ζωές. «Το αίμα ούτε παράγεται, ούτε αντικαθίσταται. Μόνο χαρίζεται. Η συνεισφορά των εθελοντών αιμοδοτών είναι συνεπώς πράξη ζωής, κοινωνικής αλληλεγγύης και ελπίδας», ανέφερε.