7 Οκτώβριος 2014, 11:05 - Τελευταία Ενημέρωση: 17 Οκτώβριος 2014, 16:33

Ο Σύλλογος Ποντίων Αιτωλοακαρνανίας «Δημήτριος Ψαθάς» ξεκινά μαθήματα ποντιακής διαλέκτου

  • Γενική συνέλευση και βασιλόπιτα στο Σύλλογο Ποντίων Αιτωλοακαρνανίας «Δημήτριος Ψαθάς»

Μετά τις μεθοδευμένες κινήσεις του Συλλόγου Ποντίων Αιτωλοακαρνανίας «Δημήτριος Ψαθάς» σε συνεργασία με το Δήμο Αγρινίου και τον Πανελλήνιο Σύνδεσμο Ποντίων Εκπαιδευτικών την φετινή χρονιά θα τεθεί σε λειτουργία τμήμα εκμάθησης ποντιακής διαλέκτου στο πλαίσιο λειτουργίας του Κέντρου Δια Βίου Μάθησης της περιοχής.

Πολλά ήταν τα μέλη του συλλόγου ποντιακής καταγωγής και μη που εξέφρασαν την επιθυμία να δημιουργηθεί και να πραγματοποιηθεί το εν λόγω πρόγραμμα. Μετά τις συντονισμένες ενέργειες των ιθυνόντων, ιδρύθηκε τελικά τμήμα στα πλαίσια δραστηριοτήτων του συλλόγου ενώ παράλληλα διενεργήθηκαν όλες οι προπαρασκευαστικές ενέργειες πιστοποίησης του εκπαιδευτή. Επιμορφωτής του προς ίδρυση νέου τμήματος θα είναι εκπαιδευτικός και μέλος του συλλόγου Χαρίλαος Σανδαλίδης, ο οποίος έλαβε πιστοποίηση ύστερα από επιτυχημένη συμμετοχή του σε σχετική προκήρυξη του ΥΠΕΠΘ.

Ο σύλλογος εκφράζει την πεποίθησή του ότι με τη διάσωση της ποντιακής διαλέκτου θα συμβάλλει στην ενίσχυση της ίδιας της ελληνικής γλώσσας και προτρέπει όλους του κατοίκους του Αγρινίου να συμμετέχουν στα νέα αυτά τμήματα.

Τα μαθήματα θα είναι διάρκειας 150 ωρών με δωρεάν συμμετοχή και θα πραγματοποιούνται στην έδρα του συλλόγου.

Για πληροφορίες και εγγραφές (έως 15 Οκτωβρίου 2014) οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στο σύλλογό (τηλ. 6932417100 – 6974842584) και στο Κέντρο Διά Βίου Μάθησης του Δήμου Αγρινίου στη διεύθυνση: Λ. Μαβίλη – Παλαιός Σταθμός Τρένου (τηλ. 26410 28995) από 09:30 π.μ. έως 01:30 μ.μ.