7 Οκτώβριος 2014, 09:25 - Τελευταία Ενημέρωση: 17 Οκτώβριος 2014, 16:33

Δήμος Καισαριανής: Επανάληψη των εκλογών αποφάσισε το εκλογοδικείο

  • Δήμος Καισαριανής: Επανάληψη των εκλογών αποφάσισε το εκλογοδικείο

Άκυρη, για δύο μόλις ψήφους, έκρινε το δικαστήριο την εκλογή του δημάρχου Καισαριανής Γιώργου Κοντόσταυλου. Ποιοι θα κονταροχτυπηθούν στην επαναληπτική εκλογή.

Το Τριμελές Διοικητικό Πρωτοδικείο της Αθήνας, που λειτουργεί ως εκλογοδικείο, ακύρωσε την εκλογή του δημάρχου Καισαριανής Γιώργου Κοντόσταυλου που υποστηριζόταν από τον ΣΥΡΙΖΑ και οι εκλογές θα επαναληφθούν.

Μετά από ένσταση του συνδυασμού ΚΚΕ ακυρώνεται ο 2ος γύρος των εκλογών  ο οποίος διεξήχθη μεταξύ του υποψηφίου που υποστήριζε ο ΣΥΡΙΖΑ και του πρώην δημάρχου Αντώνη Καμπάκα, ο οποίος είχε υπερισχύσει στον 1ο γύρο του υποψηφίου που υποστηριζόταν από το ΚΚΕ με διαφορά μιας μόνο ψήφου.
 
Στην ένστασή του το ΚΚΕ τονίζει πως ο υποψήφιός του κακώς ήρθε τρίτος και θα έπρεπε αυτός να έχει πάρει μέρος στον δεύτερο γύρο, δεδομένου ότι, κατά την καταμέτρηση των ψήφων ακυρώθηκαν κακώς εννέα δικά του ψηφοδέλτια σε διάφορα εκλογικά κέντρα της Καισαριανής.

Ο ισχυρισμός αυτός έγινε δεκτός και γι’ αυτό τώρα ο 2ος γύρος των εκλογών θα επαναληφθεί μεταξύ των υποψηφίων που υποστηρίζονται από τον ΣΥΡΙΖΑ και το ΚΚΕ. 

Τμήμα σύνταξης pontos-news.gr