7 Οκτώβριος 2014, 07:05 - Τελευταία Ενημέρωση: 17 Οκτώβριος 2014, 16:33

Συνεχίζεται και σήμερα η κακοκαιρία - Αναλυτική πρόγνωση του καιρού

  • Συνεχίζεται και σήμερα η κακοκαιρία - Αναλυτική πρόγνωση του καιρού

Βροχές και καταιγίδες στις περισσότερες περιοχές της δυτικής, κεντρικής και βόρειας Ελλάδας κατά τόπους ισχυρές, με εξασθένηση των φαινομένων το βράδυ από τα δυτικά, προβλέπει για σήμερα 7 Οκτωβρίου η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία.

Αναλυτικά:

Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες πιθανώς πρόσκαιρα ισχυρές, περιμένουμε στην Αττική. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 15 έως 25°C, ενώ οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοανατολικοί 3 με 4 μποφόρ.

Στη Θεσσαλονίκη αναμένουμε λίγες νεφώσεις οι οποίες βαθμιαία θα πυκνώσουν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 14 έως 20°C.

Στην Θράκη αναμένονται αραιές νεφώσεις κατά περιόδους πυκνότερες ενώ στη Μακεδονία νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες πρόσκαιρα ισχυρές. Οι άνεμοι θα πνέουν ασθενείς και από το βράδυ στα ανατολικά βορειοανατολικοί 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 14 έως 22°C, στη δυτική Μακεδονία 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Στα νησιά του Ιονίου, Ήπειρο, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησο προβλέπονται νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές κυρίως στις βορειότερες περιοχές. Από το απόγευμα τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν. Οι άνεμοι ανατολικοί νοτιοανατολικοί 5 με 6 μποφόρ που βαθμιαία θα εξασθενήσουν και στα βόρεια θα στραφούν σε βορειανατολικούς. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 17 έως 26°C, ενώ στα βόρεια θα είναι 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Σε Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησο αναμένονται νεφώσεις παροδικά αυξημένες και θα εκδηλωθούν βροχές και σποραδικές καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές το απόγευμα. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοανατολικοί 3 με 5 μποφόρ που βαθμιαία θα εξασθενήσουν και στα βόρεια θα στραφούν σε βορειοανατολικούς. Η θερμοκρασία από 14 έως 26°C, στα βόρεια θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Σε Κυκλάδες και Κρήτη τοπικές νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και στα δυτικά σποραδικές καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 17 έως 26°C.

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα περιμένουμε νεφώσεις κατά τόπους πυκνότερες στα βόρεια. Οι άνεμοι στα νότια βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ και στα βόρεια από ανατολικές διευθύνσεις με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία από 18 έως 25°C, στα βόρεια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.