6 Οκτώβριος 2014, 17:20 - Τελευταία Ενημέρωση: 17 Οκτώβριος 2014, 16:33

Σοκαριστικές φωτογραφίες από την καραμπόλα – Κρατούνται ο οδηγός και ο υπεύθυνος έργων

  • Μοιραίες παραλείψεις αστυνομίας και αναδόχου εταιρίας στην καραμπόλα – Νέα βίντεο

Δυο βρέφη παραμένουν νοσηλευόμενα σε κρίσιμη κατάσταση. Πέντε νεκροί και 30 τραυματίες ο τελικός απολογισμός. 

Προθεσμία για να απολογηθούν πήραν από τον ανακριτή Βέροιας στον οποίο παραπέμφθηκαν οι δυο συλληφθέντες για τη φονική καραμπόλα στην Εγνατία Οδό που κόστισε τη ζωή σε πέντε ανθρώπους. Άλλοι 30 νοσηλεύονται τραυματισμένοι, ανάμεσά τους, σε κρίσιμη κατάσταση, δυο βρέφη έξι μηνών και ενάμιση έτους. 

Ο 39χρονος Ρουμάνος οδηγός της μοιραίας νταλίκας που δεν σταμάτησε έγκαιρα στο σημείο των έργων, πήρε προθεσμία για να απολογηθεί την Πέμπτη. Ο 42χρονος υπεύθυνος της εταιρείας που είχε αναλάβει την εκτέλεση των εργασιών, θα κληθεί να λογοδοτήσει αύριο στον ανακριτή. Έως τις απολογίες τους, και οι δυο παραμένουν κρατούμενοι. 

Στους αστυνομικούς που τον συνέλαβαν ο οδηγός της νταλίκας που ήταν η αιτία για την καραμπόλα των 35 οχημάτων, ανάμεσα τους και τρεις νταλίκες, ισχυρίστηκε ότι δεν μπόρεσε να κόψει ταχύτητα όταν του έγινε σήμα λόγω βλάβης στα φρένα. Αρχικά ο 39χρονος προσπάθησε να διαφύγει παίρνοντας μαζί όλα του τα έγγραφα. Αργότερα ομολόγησε ότι οδηγούσε το όχημα των 40 τόνων για 25 χιλιόμετρα με πρόβλημα! 

«Ακούσαμε χτυπήματα, σπασίματα και βλέπουμε μία νταλίκα η οποία έρχεται με ιλιγγιώδη ταχύτητα και παίρνει σβάρνα ό, τι βρει μπροστά της. Εμείς περάσαμε στο άλλο ρεύμα της Εγνατίας, τρέξαμε από την άλλη μεριά μήπως σκάσει η νταλίκα. Αφού είδαμε ότι εξερράγη, πήραμε τα αυτοκίνητά μας και τα τραβήξαμε, όσο το δυνατόν πιο μπροστά και μετά επικράτησε το απόλυτο χάος», ανέφερε αυτόπτης μάρτυρας στον RealFm.

Τμήμα σύνταξης pontos-news.gr (φωτογραφίες: ΑΠΕ ΜΠΕ/PIXEL/Σωτήρης Μπαρμπαρούσης)