6 Οκτώβριος 2014, 16:43 - Τελευταία Ενημέρωση: 17 Οκτώβριος 2014, 16:33

Ποινικές ευθύνες για τα ολυμπιακά ακίνητα που ρήμαξαν

  • Ποινικές ευθύνες για τα ολυμπιακά ακίνητα που ρήμαξαν

Σε βαθμό κακουργήματος οι κατηγορίες που βαραίνουν τους προέδρους της εταιρείας «Ολυμπιακά Ακίνητα ΑΕ». Στην κεντρική φωτογραφία η πισίνα του πρώην ολυμπιακού χωριού.

Το καλοκαίρι η βρετανική εφημερίδα Daily Mirror, το πρακτορείο Reuters, το BCC και η γερμανική Bild ήρθαν στην Αθήνα για να «γιορτάσουν» τα δέκα χρόνια από τους λαμπρούς Ολυμπιακούς Αγώνες που διοργάνωσε η Ελλάδα. Τα διεθνή μέσα ενημέρωσης – όπως ήταν φυσικό – εστίασαν στις ολυμπιακές εγκαταστάσεις καταγράφοντας εικόνες πλήρους εγκατάλειψης. «Εικόνες σοκαριστικές», έγραψαν χαρακτηριστικά κάτω από το πλούσιο φωτογραφικό υλικό τους. 


Το γήπεδο του σόφτμπολ στο Ελληνικό

Σήμερα η Εισαγγελία έρχεται να αποδώσει ποινικές ευθύνες για τη χρήση και τη συντήρηση των ολυμπιακών ακινήτων που κόστισαν πάνω από 10 δισ. ευρώ. Η έρευνα των Σωτήρη Μπουγιούκου και Ελένης Σίσκου έχει ξεκινήσει εδώ και μήνες και κατέληξε στην άσκηση ποινικής δίωξης σε βαθμό κακουργήματος εις βάρος του πρώην προέδρου της «Ολυμπιακά Ακίνητα ΑΕ», Κωνσταντίνου Ματάλα. 

Η συγκεκριμένη εταιρεία έχει απορροφηθεί πλέον από άλλο νομικό πρόσωπο του Δημοσίου ωστόσο οι δυο εισαγγελείς ζητούν και την άρση ασυλίας του βουλευτή της ΝΔ Διονύση Σταμενίτη, που διαδέχτηκε τον Κ. Ματάλα στην προεδρία. 

Οι δυο εισαγγελικοί λειτουργοί, μετά το πέρας της έρευνάς τους, κρίνουν ότι προκύπτουν ποινικές ευθύνες για τους επικεφαλής της εταιρείας που είχε αναλάβει τη μεταολυμπιακή συντήρηση και χρήση των σταθερών και κινητών κατασκευών που χρησιμοποιήθηκαν, πλην των εγκαταστάσεων του ΟΑΚΑ. Στους κατηγορούμενους καταλογίζεται ότι δεν μερίμνησαν για την καλή συντήρηση και χρήση τους. 

Η δικογραφία, που αφορά τη διοίκηση του κατηγορουμένου Κωνσταντίνου Ματάλα, ανατέθηκε σε ανακριτή.

Τμήμα σύνταξης pontos-news.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ (φωτογραφίες: Daily Mirror)