6 Οκτώβριος 2014, 09:30 - Τελευταία Ενημέρωση: 17 Οκτώβριος 2014, 16:32

Αλέξης Τσίπρας: Την ψήφο εμπιστοσύνης τη δίνει ο λαός

  • Αλέξης Τσίπρας: Την ψήφο εμπιστοσύνης τη δίνει ο λαός

Ήρθε η ώρα της ανατροπής σε Ελλάδα και Ευρώπη υπογράμμισε ο Αλέξης Τσίπρας, μιλώντας χθες το βράδυ στο Φεστιβάλ Νεολαίας του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ανέφερε ότι η Ευρώπη βρίσκεται σε ένα πολύ κρίσιμο σταυροδρόμι και τόνισε πως η αριστερά που είναι χρήσιμη για το κοινό μέλλον των ευρωπαϊκών λαών, είναι μια αριστερά που να επιδιώκει διαρκώς ευρύτερες συμπαρατάξεις. Διαβεβαίωσε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι έτοιμος να αναλάβει τις ευθύνες που θα του εμπιστευτεί ο ελληνικός λαός, ενώ αναφερόμενος στις εξαγγελίες του από τη ΔΕΘ, είπε πως η κοινωνία αγκάλιασε το κυβερνητικό σχέδιο του ΣΥΡΙΖΑ.

Αιχμές κατά των ΜΜΕ

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, «η κυβέρνηση των μνημονίων βουλιάζει και αυτό είναι πια ανεπίστρεπτο». Αφήνοντας αιχμές και κατά ΜΜΕ, ο κ. Τσίπρας πρόσθεσε πως «όσο και να καταφεύγουν στις φούσκες, στα ψέματα, σε μια πελώρια μυθοπλασία που αναπαράγεται διαρκώς και από τα  Μέσα Ενημέρωσης για να πείσουν τους Έλληνες ότι ζουν μια ιστορία επιτυχίας, η αλήθεια είναι τόσο πεισματάρα που οι φούσκες δεν κρύβονται».

«Ψήφος αγωνίας»

«Εμείς λέμε λοιπόν ότι η ψήφος που ζητάνε από τους ίδιους τους βουλευτές τους δεν είναι ψήφος εμπιστοσύνης, είναι ψήφος αγωνίας» πρόσθεσε ο κ. Τσίπρας, ο οποίος υποστήριξε πως στη δημοκρατία καμιά κυβέρνηση δεν μπορεί να σταθεί, αν δεν έχει την στήριξη της κοινωνικής πλειοψηφίας και ζήτησε για άλλη μια φορά εκλογές: «Την ψήφο εμπιστοσύνης δεν την δίνουν οι κυβερνήσεις στον εαυτό τους, την ψήφο εμπιστοσύνης την δίνει ο λαός, ανοιχτά και καθαρά, μέσα από τις εκλογές. Αν θέλουν όντως ψήφο εμπιστοσύνης, αν διεκδικούν ψήφο εμπιστοσύνης, αν έχει κάποιο νόημα γι' αυτούς η εμπιστοσύνη του λαού, ξέρουν το δρόμο: Ιδού η κάλπη, ιδού και το πήδημα».

«Ακατάσχετη φλυαρία» λέει η κυβέρνηση

Για ανευθυνότητα και ακατάσχετη φλυαρία έκανε λόγο η Σοφία Βούλτεψη. «Ο κ. Τσίπρας υποχρεώθηκε να συμμορφωθεί προς τας υποδείξεις του Παναγιώτη Λαφαζάνη και υποσχέθηκε "διαγραφή του μεγαλύτερου μέρους του χρέους"» δήλωσε η κυβερνητική εκπρόσωπος, σε σχόλιό της επί της ομιλίας του Αλ. Τσίπρα στο Φεστιβάλ Νεολαίας του ΣΥΡΙΖΑ. Η Σοφία Βούλτεψη έκανε λόγο για «μεγάλη αγωνία» του Αλέξη Τσίπρα «να κρύψει κάτω από ορυμαγδό λέξεων και… επονίτικα συνθήματα τη νέα μεγάλη εσωκομματική διαφωνία στον ΣΥΡΙΖΑ». Και η κυβερνητική εκπρόσωπος κατέληξε: «Η αγωνία, η αμηχανία και ο φόβος μπροστά στο νέο κύκλο εσωκομματικών διαφωνιών και στον κίνδυνο νέου γύρου αμφισβήτησής του, δεν αφήνουν τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ να χαρεί ούτε το φεστιβάλ της νεολαίας του».

Τμήμα σύνταξης pontos-news.gr