6 Οκτώβριος 2014, 08:00 - Τελευταία Ενημέρωση: 17 Οκτώβριος 2014, 16:32

Τραγωδία στην Εγνατία: Πέντε οι νεκροί - 30 οι τραυματίες μεταξύ αυτών δύο νήπια σε κρίσιμη κατάσταση

  • Τραγωδία στην Εγνατία: Πέντε οι νεκροί - 30 οι τραυματίες μεταξύ αυτών δύο νήπια σε κρίσιμη κατάσταση

Για ανθρωποκτονία από αμέλεια κατηγορείται ο οδηγός του φορτηγού που έπεσε επάνω στα σταματημένα οχήματα. 

Στον εισαγγελέα Βέροιας οδηγείται σήμερα κατηγορούμενος για ανθρωποκτονία από αμέλεια ο 39χρονος οδηγός του φορτηγού που παρέσυρε δεκάδες αυτοκίνητα στην Εγνατία Οδό, και έσπειρε το θάνατο με πέντε νεκρούς και 30 τραυματίες. Mεταξύ αυτών, και δύο νήπια ηλικίας 6 μηνών και ενάμιση έτους που νοσηλεύονται στη Θεσσαλονίκη σε κρίσιμη κατάσταση.

Το φορτηγό, που έφερε πινακίδες κυκλοφορίας Ρουμανίας, προσέκρουσε σε προπορευόμενα οχήματα, τα οποία ήταν ακινητοποιημένα στον δρόμο, λόγω εκτέλεσης εργασιών. Μαζί του στον εισαγγελέα οδηγείται και ο 42χρονος υπεύθυνος της αναδόχου εταιρίας εκτέλεσης των εργασιών στην Εγνατία, ο οποίος κατηγορείται για αδικήματα περί συγκοινωνιών.

Ο 39χρονος οδηγός, που αρχικά επιχείρησε να διαφύγει παίρνοντας μαζί του όλα τα έγγραφά του, κρατείται στην αστυνομική διεύθυνση Ημαθίας και ανακρίνεται από τις αρχές. Όπως υποστήριξε, διαπίστωσε πρόβλημα στα φρένα του φορτηγού γι' αυτό δεν μπόρεσε να κόψει ταχύτητα όταν τού έγινε το σήμα. Οι πραγματογνωμόνες θα ελέγξουν όσα υποστήριξε ο επαγγελματίας οδηγός.

«Θα αποδοθούν οι ευθύνες εκεί όπου υπάρχουν» υπογράμμισε ο υπουργός Μακεδονίας Θράκης Γιώργος Ορφανός, ο οποίος βρέθηκε στον τόπο του τραγικού δυστυχήματος.

Τμήμα σύνταξης pontos-news.gr