6 Οκτώβριος 2014, 07:05 - Τελευταία Ενημέρωση: 17 Οκτώβριος 2014, 16:32

Με βροχές και καταιγίδες ξεκινά η εβδομάδα

  • Με βροχές και καταιγίδες ξεκινά η εβδομάδα

Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού για όλη την Ελλάδα. 

Κακοκαιρία στις δυτικές, κεντρικές και βόρειες περιοχές με βροχές και καταιγίδες οι οποίες κατά τόπους θα είναι ισχυρές προβλέπει για σήμερα η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία. Και αύριο ο καιρός θα διατηρηθεί άστατος με βροχές και καταιγίδες κυρίως στα δυτικά. Οι μετεωρολογικές συνθήκες θα ευνοήσουν τη μεταφορά σκόνης στα δυτικά και νότια ενώ ο υδράργυρος θα σημειώσει μικρή άνοδο. 

Στην Αττική προβλέπεται άστατος καιρός κατά περιόδους νεφελώδης με βροχές και καταιγίδες. Οι άνεμοι βορειοανατολικοί 3 με 5 μποφόρ και από το απόγευμα νοτιοανατολικοί. Η θερμοκρασία από 15 έως 24 βαθμούς Κελσίου. Στα ανατολικά και βόρεια η μέγιστη 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Στη Θεσσαλονίκη νεφώσεις με τοπικές βροχές που βαθμιαία θα ενταθούν και θα εκδηλωθούν καταιγίδες πιθανόν από το απόγευμα ισχυρές κυρίως στα δυτικά. Οι άνεμοι ανατολικοί νοτιοανατολικοί 3 με 5 και από το απόγευμα τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 13 έως 19 βαθμούς Κελσίου.

Στη Μακεδονία και τη Θράκη νεφώσεις παροδικά αυξημένες και τοπικές βροχές. Βαθμιαία τα φαινόμενα θα ενταθούν και θα εκδηλωθούν καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές αρχικά στη δυτική και βαθμιαία και στην κεντρική Μακεδονία. Οι άνεμοι από ανατολικές διευθύνσεις 3 με 5 και από το απόγευμα τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 12 έως 21 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Στα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο και τη δυτική Στερεά νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές. Πιθανότητα για βροχές και καταιγίδες και στη δυτική Πελοπόννησο. Οι άνεμοι ανατολικοί νοτιοανατολικοί 6 με 7, στο Ιόνιο 8 και πιθανώς τοπικά 9 μποφόρ με εξασθένηση από το βράδυ. Η θερμοκρασία από 18 έως 24 βαθμούς Κελσίου. Στην Ήπειρο 4 με 6 βαθμούς χαμηλότερη.

Στη Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά, την Εύβοια και την ανατολική Πελοπόννησο προβλέπονται νεφώσεις κατά περιόδους αυξημένες με τοπικές βροχές και καταιγίδες πιθανώς τοπικά ισχυρές. Οι άνεμοι ανατολικοί βορειοανατολικοί 3 με 5 και από το απόγευμα τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 14 έως 24 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Στις Κυκλάδες και την Κρήτη λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες. Πιθανότητα βροχής ή καταιγίδας στα δυτικά το βράδυ. Οι άνεμοι βόρειοι βορειοανατολικοί 3 με 5 και από το απόγευμα στα δυτικά ανατολικοί νοτιοανατολικοί 5 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 17 έως 24 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά ανατολικού Αιγαίου και στα Δωδεκάνησα γενικά αίθριος καιρός. Από το μεσημέρι στα βόρεια αραιές νεφώσεις οι οποίες βαθμιαία θα πυκνώσουν. Οι άνεμοι στα νότια βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ και στα βόρεια από ανατολικές διευθύνσεις με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία: από 18 έως 24 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Τμήμα σύνταξης pontos-news.gr