5 Οκτώβριος 2014, 13:01 - Τελευταία Ενημέρωση: 17 Οκτώβριος 2014, 16:32

Εγνατία: Τέσσερις νεκροί σε καραμπόλα με 35 αυτοκίνητα και νταλίκες – Οι νεότερες πληροφορίες

  • Εγνατία: Τέσσερις νεκροί σε καραμπόλα με 35 αυτοκίνητα και νταλίκες – Οι νεότερες πληροφορίες

«Είδαμε μάζες αυτοκινήτων», λέει ο διοικητής  Κεντρικής Μακεδονίας του Πυροσβεστικού Σώματος. Σκηνές απόλυτου χάους περιγράφουν αυτόπτες μάρτυρες.

Χάος, πανικό και μάζες λαμαρίνας ήταν η εικόνα που αντίκρισαν πυροσβέστες και σωστικά συνεργεία που έσπευσαν στην Εγνατία Οδό στο σημείο όπου λίγο μετά τις 10:30 σημειώθηκε καραμπόλα με τουλάχιστον 35 αυτοκίνητα μεταξύ των οποίων και τρεις νταλίκες. 

Τέσσερις νεκροί και αρκετοί τραυματίες είναι ο έως τώρα απολογισμός  σύμφωνα με τον διοικητή Κεντρικής Μακεδονίας του Πυροσβεστικού Σώματος, Χρύσανθο Αθανασόπουλο. Ο ίδιος που βρίσκεται επί τόπου έκανε λόγο στο ΑΠΕ-ΜΠΕ «για φοβερή καραμπόλα και μάζες αυτοκινήτων». Ο ένας νεκρός ανασύρθηκε από ΙΧ που απανθρακώθηκε ενώ καμένη ολοσχερώς είναι και μία νταλίκα, την οποία έχουν προσεγγίσει οι πυροσβέστες αναζητώντας τον οδηγό της. 

Από τον τόπο του τραγικού δυστυχήματος τα ασθενοφόρα απομάκρυναν πέντε τραυματίες ενώ υπάρχουν και άλλοι που μεταφέρθηκαν με ιδιωτικά αυτοκίνητα σε νοσοκομεία της Βέροιας και της Θεσσαλονίκης. 

Δεν πρόλαβε να φρενάρει στα έργα

Όπως όλα δείχνουν αιτία του πολύνεκρου δυστυχήματος είναι τα έργα που βρίσκονται σε εξέλιξη στην Εγνατία στο ύψος του χωριού Μέση, στον κόμβο μεταξύ Βέροιας και Κουλούρας. Η νταλίκα από την οποία ξεκίνησε η καραμπόλα δεν πρόλαβε να φρενάρει και προσέκρουσε πάνω σε οχήματα που είχαν κόψει ταχύτητα. 

«Ακούσαμε χτυπήματα, σπασίματα και βλέπουμε μία νταλίκα η οποία έρχεται με ιλιγγιώδη ταχύτητα και παίρνει σβάρνα ό, τι βρει μπροστά της. Εμείς περάσαμε στο άλλο ρεύμα της Εγνατίας, τρέξαμε από την άλλη μεριά μήπως σκάσει η νταλίκα. Αφού είδαμε ότι εξερράγη, πήραμε τα αυτοκίνητά μας και τα τραβήξαμε, όσο το δυνατόν πιο μπροστά και μετά επικράτησε το απόλυτο χάος», ανέφερε αυτόπτης μάρτυρας στον RealFm. 

Τμήμα σύνταξης pontos-news.gr (φωτογραφία: 24oresimathia.gr)