5 Οκτώβριος 2014, 11:52 - Τελευταία Ενημέρωση: 17 Οκτώβριος 2014, 16:32

Στον ανακριτή ο «άγνωστος» συνεργάτης του Μαζιώτη

  • Στον ανακριτή ο «άγνωστος» συνεργάτης του Μαζιώτη

Η ΕΛ.ΑΣ  έδωσε στη δημοσιότητα και μία πλαστή ταυτότητα που χρησιμοποιούσε ο Αντώνης Σταμπούλος. Τι λέει ο ίδιος σε επιστολή του. 

Ενώπιον του ειδικού εφέτη ανακριτή που χειρίζεται υποθέσεις τρομοκρατίας οδηγήθηκε το πρωί για να απολογηθεί ο Αντώνης Σταμπούλος που συνελήφθη την Πέμπτη έξω από το γκαράζ-γιάφκα του Βύρωνα. 

Ο 31χρονος είναι αντιμέτωπος με κατηγορίες σε βαθμό κακουργήματος με πιο βασική τη κατηγορία για συμμετοχή σε τρομοκρατική οργάνωση. Σύμφωνα με στοιχεία της δικογραφίας φέρεται να είναι σημαντικό μέλος του Επαναστατικού Αγώνα  με στενή σχέση με τον Νίκο Μαζιώτη. 

Η Αντιτρομοκρατική έδωσε στη δημοσιότητα μία πλαστή ταυτότητα που χρησιμοποιούσε και η οποία βρέθηκε σε διαμέρισμα στο κέντρο της Αθήνας. Η συγκεκριμένη ταυτότητα, με στοιχεία που ανήκουν σε αληθινό πρόσωπο που δεν σχετίζεται με την τρομοκρατία, είχε χρησιμοποιηθεί για να νοικιαστεί του γκαράζ στον Βύρωνα. Στη δημοσιότητα δόθηκε και μία πρόσφατη φωτογραφία του που ελήφθη με το ζόρι καθώς ο ίδιος αρνούνταν να συνεργαστεί με τους αστυνομικούς.

Χθες, έρευνες έγιναν στο πατρικό του σπίτι στο Μαρούσι το οποίο βρίσκεται πολύ κοντά στο σπίτι που νοίκιαζε το ζεύγος Μαζιώτη-Ρούπα. Εκεί οι αστυνομικοί βρήκαν δεκάδες κλειδιά αλλά όχι οπλισμό. Πληροφορίες αναφέρουν ότι αναζητούνται και άλλα διαμερίσματα-κρυσφήγετα κυρίως στο κέντρο της Αθήνας. Ένα ζευγάρι από τα κλειδιά που κατασχέθηκαν ανοίγει το διαμέρισμα στην Κυψέλη, στην οδό Καλιφρονά 31, που φαίνεται ότι νοικιάστηκε με πλαστά χαρτιά από τον Σταμπούλο τον Ιούνιο.

Ο «αναρχικός επαναστάτης»

Αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. περιγράφουν τον Αντώνη Σταμπούλο ως άτομο «άγνωστο» στις διωκτικές αρχές. Εκτός από το πατρικό του που είναι στο Μαρούσι αυτό που ταυτοποίησαν για εκείνον είναι ότι διατηρεί συγγενικούς δεσμούς με την Ιταλία ενώ το όνομά του αναφέρεται σε κατάλογο δόκιμων πυροσβεστών που το 2012 πληρούσαν τις προϋποθέσεις πρόσληψης στο Πυροσβεστικό Σώμα.

Σε επιστολή του που δημοσιεύτηκε στο Indymedia ο Σταμπούλος αφήνει να εννοηθεί ότι και σήμερα θα κρατήσει την ίδια αρνητική στάση επικαλούμενος το δικαίωμα της σιωπής.  Με το ίδιο κείμενο αυτοπροσδιορίζεται ως «αναρχικός επαναστάτης». «Το τι έκανα, ποιος είμαι και γιατί βρισκόμουν εκεί που με συνέλαβαν δεν είναι υπόθεση της αστυνομίας και των εισαγγελέων, αλλά δική μου», αναφέρει χαρακτηριστικά. 

Ο κατηγορούμενος για τρομοκρατία δηλώνει «αιχμάλωτος στα χέρια των υπηρετών του Κεφαλαίου», ενώ σχολιάζει όσα στοιχεία, περί του σημειωματάριου και των χρονομετρημένων διαδρομών, έχουν διαρρεύσει στον Τύπο για την υπόθεση του. «Μέσω της κοπτορραπτικής φτιάχνουν μία ιστορία που να ταιριάζει στο σενάριό τους» γράφει.

Τμήμα σύνταξης pontos-news.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ