5 Οκτώβριος 2014, 10:34 - Τελευταία Ενημέρωση: 17 Οκτώβριος 2014, 16:32

Κυριακή με καταιγίδες, ισχυρούς ανέμους και χαλάζι – Ποιες περιοχές θα επηρεαστούν

  • Κυριακή με καταιγίδες, ισχυρούς ανέμους και χαλάζι – Ποιες περιοχές θα επηρεαστούν

Η αναλυτική πρόβλεψη της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας. 

Ισχυρές βροχές και καταιγίδες οι οποίες θα συνοδεύονται από πολύ ισχυρούς ανέμους και πιθανώς κατά τόπους από χαλαζοπτώσεις προβλέπει η ΕΜΥ για το Ιόνιο, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά και τη δυτική Μακεδονία και πιθανώς τη δυτική Πελοπόννησο και την κεντρική Μακεδονία. 

Σύμφωνα με το Έκτακτο Δελτίο που εξέδωσε η υπηρεσία τα φαινόμενα θα διατηρηθούν με την ίδια ένταση και στις ίδιες περιοχές έως και την Τρίτη.

Σήμερα: 

Στην Αττική περιμένουμε αραιές νεφώσεις κατά περιόδους πιο πυκνές με πιθανότητα πρόσκαιρης βροχής στα δυτικά και βόρεια. Οι άνεμοι μεταβλητοί 3 με 4 και στα ανατολικά βόρειοι 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 16 έως 23 βαθμούς Κελσίου. Στα ανατολικά και βόρεια η μέγιστη 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Στη Θεσσαλονίκη, νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές. Πιθανότητα σποραδικών καταιγίδων μετά το μεσημέρι. Οι άνεμοι από ανατολικές διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ και η θερμοκρασία από 17 έως 20 βαθμούς Κελσίου.

Στα δυτικά της Μακεδονίας και της Θράκης νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές. Καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές θα εκδηλωθούν αρχικά στη δυτική και βαθμιαία στην κεντρική Μακεδονία. Οι άνεμοι ανατολικοί νοτιοανατολικοί 3 με 5 και στα ανατολικά βορειοανατολικοί το πρωί μέχρι 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 16 έως 21 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Νεφώσεις τοπικά αυξημένες με βροχές και καταιγίδες οι οποίες θα είναι κατά τόπους ισχυρές περιμένουμε στο Ιόνιο, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά και πιθανώς στη δυτική Πελοπόννησο. Οι άνεμοι ανατολικοί νοτιοανατολικοί 4 με 6 και στο Ιόνιο τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 18 έως 24 βαθμούς Κελσίου. Στην Ήπειρο 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Στη Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά, την Εύβοια και την ανατολική Πελοπόννησο, νεφώσεις παροδικά αυξημένες στις βορειότερες περιοχές όπου θα σημειωθούν τοπικές βροχές και πιθανώς σποραδικές καταιγίδες. Οι άνεμοι ανατολικοί βορειοανατολικοί 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 15 έως 24 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια η μέγιστη 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Στις Κυκλάδες και στην Κρήτη προβλέπονται τοπικές νεφώσεις. Οι  άνεμοι βόρειοι 3 με 5 μποφόρ και η θερμοκρασία από 19 έως 25 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και στα Δωδεκάνησα, λίγες νεφώσεις οι οποίες από το μεσημέρι στα βόρεια θα αυξηθούν. Οι άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στα βόρεια το πρωί μέχρι 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 19 έως 25 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Τμήμα σύνταξης pontos-news.gr