2 Οκτώβριος 2014, 20:04 - Τελευταία Ενημέρωση: 17 Οκτώβριος 2014, 16:32

Εκτός κυβέρνησης ομογενής υπουργός στην Αυστραλία

  • Εκτός κυβέρνησης ομογενής υπουργός στην Αυστραλία

Λιγότεροι ομογενείς στην αυστραλιανή πολιτική σκηνή.

Για ένα μπουκάλι κρασί αξίας περίπου 2.500 ευρώ με το οποίο δεν είχε καν σχέση, φαίνεται ότι έμεινε εκτός της νέας πολιτειακής κυβέρνησης της Νέας Νότιας Ουαλίας, ο ομογενής πρώην υπουργός Γιώργος Σουρής. 

Όλα ξεκίνησαν όταν ο πρωθυπουργός της αυστραλιανής πολιτείας Μπάρι Ο’Φάρελ δέχθηκε δώρο ένα μπουκάλι ακριβό κρασί, το οποίο όμως δεν δήλωσε. Η αποκάλυψη πυροδότησε μια σειρά εξελίξεων με κορυφαία την παραίτηση του Ο’Φάρελ και της κυβέρνησής του, στην οποία υπηρετούσε ως υπερυπουργός Τουρισμού, Μεγάλων Εκδηλώσεων,Φιλοξενίας και Ιπποδρομιών ο Γιώργος Σουρής.

Μετά την ανακοίνωση του νέου κυβερνητικού σχήματος υπό τον νέο πρωθυπουργό Μάικ Μπέιρντ, στο οποίο δεν μετέχει ο ομογενής πολιτικός και μέλος του Εθνικού Κόμματος, αποκάλυψε την πρόθεσή του να μην είναι υποψήφιος στις επόμενες πολιτειακές εκλογές που θα γίνουν τον Μάρτιο του 2015. 

«Δεν ήταν στις αρχικές προθέσεις μου να παραιτηθώ αλλά τώρα το αποφάσισα» είπε ο Γιώργος Σουρής που εκλέγεται βουλευτής επί 27 χρόνια και υπηρέτησε ως υπουργός στις κυβερνήσεις Γκρέινερ, Φάεϊ και Ο' Φάρελ της Νέας Νότιας Ουαλίας, της μεγαλύτερης αυστραλιανής πολιτείας.

Πρόκειται για τον 40ο ομογενή βουλευτή που εγκαταλείπει την ενεργό δράση. Την πρόθεσή τους να μην τεθούν στην κρίση των πολιτών της Νέας Νότιας Ουαλίας εξέφρασαν και οι πρώην υπουργοί Γιάννης Πανταζόπουλος και Νίκος Κότσιρας στη Βικτόρια και Κώστας Βατσκαλής στη Βόρεια Επικράτεια.

Τμήμα σύνταξης pontos-news.gr