2 Οκτώβριος 2014, 19:33 - Τελευταία Ενημέρωση: 17 Οκτώβριος 2014, 16:32

Ετοίμαζαν μεγάλο τρομοκρατικό χτύπημα το Σάββατο

  • Ετοίμαζαν μεγάλο τρομοκρατικό χτύπημα το Σάββατο

Εφοπλιστές, βιομήχανοι και τα γραφεία της ΝΔ στους στόχους. Σύλληψη 30χρονου σε γκαράζ που νοίκιασαν τρομοκράτες. Τι ανακοίνωσαν ο αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ. και ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη. 

Σχέδιο τρομοκρατικής επίθεσης με στόχο τον πρόεδρο της ΠΑΕ Ολυμπιακός Βαγγέλη Μαρινάκη, τον πρόεδρο του ΣΕΒ Θεόδωρο Φέσσα και τα γραφεία της ΝΔ ανήμερα της εκδήλωσης για τα 40 χρόνια του κόμματος, έκρυβε το γκαράζ-γκάφκα που εντόπισε χθες η Αντιτρομοκρατική στον Βύρωνα στην οδό Δενισλίου.

Σε έκτακτη συνέντευξη Τύπου που έδωσαν ο αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ, αντιστράτηγος Δημήτρης Τσακνάκης και ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Βασίλης Κικίλιας, ανακοινώθηκε ότι στην κατοχή του 30χρονου που συνελήφθη κατά την επιχείρηση της αστυνομίας βρέθηκαν χειρόγραφες σημειώσεις και σχεδιαγράμματα. Με βάση αυτά, οι τρομοκράτες χθες και σήμερα σκόπευαν να κάνουν κατόπτευση του χώρου του χτυπήματος, αύριο σχεδίαζαν την πρόβα τζενεράλε και στις 4 Οκτωβρίου θα γίνονταν η επίθεση. 

Όλες οι ενδείξεις οδηγούν τους αξιωματικούς της ΕΛ.ΑΣ στο συμπέρασμα ότι το χτύπημα θα ήταν με εκρηκτικό μηχανισμό, χωρίς ωστόσο να είναι σε θέση να πουν αν ο στόχος ήταν ένας ή πολλοί ταυτόχρονα. Στις σημειώσεις υπάρχουν και τα τηλέφωνα της Ένωσης Ελλήνων Εφοπλιστών ενώ γίνεται αναφορά και σε πολυεθνικές εταιρείες. 


Το γκαράζ της οδού Δενισλίου στον Βύρωνα (πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Από το προσχέδιο που βρέθηκε φαίνεται ότι οι τρομοκράτες θα έφταναν στον στόχο τους με ποδήλατα. Μάλιστα υπήρχε μία χρονομετρημένη διαδρομή 16 λεπτών από την αρχή της λεωφόρου Αμφιθέας έως το γκαράζ του Βύρωνα. Σημείωση υπήρχε και για τάπερ. Αναζητούσαν επίσης φιάλες οξυγόνου και καταστήματα πώλησης ασετιλίνης. «Ο συνδυασμός αυτών των υλικών δίνει μία μεγάλη έκρηξη», διευκρίνισε ο Δημήτρης Τσακνάκης. 

Σε ό,τι αφορά στον 30χρονο που συνελήφθη πληροφορίες αναφέρουν ότι ανήκει στο περιβάλλον του προφυλακισμένου Νίκου Μαζιώτη, δακτυλικό αποτύπωμα του οποίου βρέθηκε στο μισθωτήριο του γκαράζ. Ο ίδιος αρνείται να αποκαλύψει την ταυτότητά του και δεν έχει απασχολήσει ποτέ τις Αρχές με αποτέλεσμα να μην υπάρχουν τα δακτυλικά του αποτυπώματα στην βάση της Αστυνομίας. Κρατείται και ανακρίνεται με τις κατηγορίες της αντίστασης, της απείθειας, της διακεκριμένης κλοπής και της ένταξης σε τρομοκρατική οργάνωση. «Θα δημοσιοποιηθεί η φωτογραφία του αν υπάρξει εντολή εισαγγελέα», είπε ο αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ.

Τμήμα σύνταξης pontos-news.gr