3 Οκτώβριος 2014, 07:05 - Τελευταία Ενημέρωση: 17 Οκτώβριος 2014, 16:32

Αλλάζει πάλι ο καιρός - Έρχονται βροχές και καταιγίδες

  • Αλλάζει πάλι ο καιρός - Έρχονται βροχές και καταιγίδες

Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές στα κεντρικά και βόρεια τμήματα της Ελλάδας και από το βράδυ πιθανώς καταιγίδες στα νοτιοδυτικά, προβλέπει για σήμερα 3 Οκτωβρίου η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία.

Βόρειοι άνεμοι θα πνέουν στο Αιγαίο εντάσεως 5 με 7 μποφόρ και η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση.

Αναλυτικά:

Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με πιθανότητα τοπικών βροχών μετά το μεσημέρι στα βόρεια περιμένουμε στην Αττική. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 16 έως 26°C, ενώ στα βόρεια και ανατολικά η μεγίστη θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι 4 με 5 και στα ανατολικά 6 με 7 μποφόρ.

Στη Θεσσαλονίκη αναμένουμε νεφώσεις παροδικά αυξημένες με πιθανότητα τοπικών βροχών. Οι άνεμοι θα πνέουν από ανατολικές διευθύνσεις 4 με 5 μποφόρ και στα ανατολικά τοπικά 6. Η θερμοκρασία από 12 έως 22°C.

Στη Μακεδονία και τη Θράκη θα εκδηλωθούν νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές κυρίως στη Δυτική και κεντρική Μακεδονία. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ και στα ανατολικά βορειοανατολικοί 5 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 10 έως 23°C, στη δυτική Μακεδονία 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Στα νησιά του Ιόνιου, Ήπειρο, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησο αναμένονται νεφώσεις με τοπικές βροχές αρχικά στις βορειότερες περιοχές βαθμιαία όμως θα επεκταθούν και στις υπόλοιπες. Από το βράδυ οι βροχές θα ενταθούν και είναι πιθανό να εκδηλωθούν καταιγίδες. Οι άνεμοι από ανατολικοί νοτιοανατολικοί 3 με 5 μποφόρ από το βράδυ στο Ιόνιο τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 13 έως 26°C, ενώ στην Ήπειρο θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Στην ανατολική Πελοπόννησο θα εκδηλωθούν νεφώσεις οι οποίες βαθμιαία θα αυξηθούν. Σε Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, προβλέπονται νεφώσεις και τοπικού χαρακτήρα βροχές. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοανατολικοί 3 με 5 μποφόρ και στα ανατολικά και νότια 6 με 7. Η θερμοκρασία από 12 έως 25°C, στα βόρεια η μέγιστη θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Σε Κυκλάδες και Κρήτη τοπικές νεφώσεις κυρίως στη βόρεια Κρήτη όπου είναι πιθανό να σημειωθούν ασθενείς βροχές. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι 6 μποφόρ και στις Κυκλάδες τοπικά 7. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 18 έως 24°C.

Στα νησιά ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα περιμένουμε ηλιοφάνεια και μόνο στα βόρεια θα εκδηλωθούν νεφώσεις παροδικά πιο πυκνές. Οι άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ και στα βόρεια τοπικά 7. Η θερμοκρασία από 19 έως 26°C, στα βόρεια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.