2 Οκτώβριος 2014, 10:25 - Τελευταία Ενημέρωση: 17 Οκτώβριος 2014, 16:32

Απεργεί το ΕΣΥ – Συλλαλητήρια σε όλη την Ελλάδα

  • Απεργεί το ΕΣΥ – Συλλαλητήρια σε όλη την Ελλάδα

Συγκέντρωση στις 12 θα πραγματοποιήσουν γιατροί και εργαζόμενοι στην Υγεία έξω από το Υπουργείο Υγείας στην οδό Αριστοτέλους. Οι συγκεντρωμένοι στη συνέχεια θα κάνουν πορεία διαμαρτυρίας προς τη Βουλή, ενώ κινητοποιήσεις έχουν προγραμματιστεί σε όλη την Ελλάδα.

Δημόσια νοσοκομεία, μονάδες Πρόνοιας, Κέντρα Υγείας και το ΕΚΑΒ λειτουργούν σήμερα με προσωπικό ασφαλείας καθώς γιατροί και εργαζόμενοι στο ΕΣΥ έχουν προκηρύξει 24ωρη πανυγειονομική πανελλαδική απεργία.

Η Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας (ΟΕΝΓΕ) και η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ) απεργούν και διεκδικούν δημόσιο σύστημα υγείας με δωρεάν και καθολική πρόσβαση, επαρκή χρηματοδότηση, προσλήψεις προσωπικού και των ανάκτηση μισθολογικών απωλειών.

Ζητούν ακόμη κατάργηση της Εταιρείας Συστήματος Αμοιβών Νοσοκομείων (ΕΣΑΝ Α.Ε.) και του νέου τρόπου χρηματοδότησης των νοσοκομείων, που, όπως υποστηρίζουν, «εμπορευματοποιεί» την Υγεία, καθώς και κατάργηση του νέου συστήματος αξιολόγησης, το οποίο, όπως δηλώνουν, οδηγεί σε νέες απολύσεις εργαζομένων.

Τμήμα σύνταξης pontos-news.gr