2 Οκτώβριος 2014, 10:06 - Τελευταία Ενημέρωση: 17 Οκτώβριος 2014, 16:32

Μια Ελληνίδα, μάνατζερ της χρονιάς στη Γερμανία!

  • Μια Ελληνίδα, μάνατζερ της χρονιάς στη Γερμανία!

Την αυτοδημιούργητη επιχειρηματία Βιργινία Γκριν επέλεξε ο πολυεθνικός όμιλος πιστοποίησης TUV Nord. 

Το να γεννιέσαι στο Ασπρονέρι Έβρου, να είσαι γυναίκα και να καταφέρνεις να σπάσεις τη «γυάλινη οροφή» και να γίνεσαι «Μάνατζερ του Έτους για το 2014» σε μια ξένη χώρα μπορεί να θεωρηθεί κάτι παραπάνω από σπουδαία πορεία, εάν αναλογιστεί κανείς πόσο κόπο έκανε η δρ. Βιργινία Γιοβανούδη-Γκριν για να φθάσει εκεί που είναι σήμερα. 

Η αυτοδημιούργητη επιχειρηματίας έχει ιδρύσει και διευθύνει την εταιρία ENCOS GmbH με έδρα το Αμβούργο και παραρτήματα στη Φρανκφούρτη και το Γκράιφσβαλντ της Γερμανίας. Η εταιρία έχει παραρτήματα επίσης στη Θεσσαλονίκη και την Αθήνα. Η έντονη και επιτυχημένη επιχειρηματική δραστηριότητά της, την οδήγησε στην προεδρία της Επιτροπής Καινοτομίας του Εμπορικού Επιμελητηρίου του Αμβούργου, ενώ θεωρείται επικεφαλής εταιρίας-αξιόπιστου εταίρου στον τομέα της χημικής και πετρελαϊκής βιομηχανίας σε παγκόσμιο επίπεδο.

Η δρ. Γκριν έχει ειδικευτεί στις μελέτες διεργασιών στο χώρος της χημικής και φαρμακευτικής βιομηχανίας, ενώ στην επιχείρησή της απασχολεί περισσότερους από 150 επιστήμονες διαφόρων ειδικοτήτων. Μην έχοντας ξεχάσει τον τόπο της, η Μάνατζερ της Χρονιάς έχει δημιουργήσει ένα μηχανισμό ώστε να προσλαμβάνονται και να μετεκπαιδεύονται όλο και περισσότεροι απόφοιτοι ελληνικών πολυτεχνείων. Σήμερα εργάζονται κοντά της πάνω από 25 Έλληνες, τους οποίους χαρακτηρίζει φιλόδοξους ευέλικτους, έξυπνους και υποδειγματικά συνεπείς.

Προτεραιότητες της εταιρίας της είναι η υγεία, η ασφάλεια και η προστασία του περιβάλλοντος.

Τμήμα σύνταξης pontos-news.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ