1 Οκτώβριος 2014, 07:05 - Τελευταία Ενημέρωση: 17 Οκτώβριος 2014, 16:32

Με αίθριο καιρό μπήκε ο Οκτώβριος

  • Με αίθριο καιρό μπήκε ο Οκτώβριος

Γενικά αίθριο καιρό σχεδόν σε όλη την χώρα με μικρή άνοδο της θερμοκρασίας, προβλέπει για σήμερα 1 Οκτωβρίου η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία.

Αναλυτικά:

Ηλιοφάνεια περιμένουμε στην Αττική με την θερμοκρασία να κυμαίνεται από 14 έως 27°C, ενώ στα βόρεια και ανατολικά η μεγίστη θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι 3 με 4 και στα ανατολικά 5 με 6 μποφόρ.

Στη Θεσσαλονίκη γενικά αίθριος ο καιρός, οι άνεμοι μεταβλητοί 2 με 4 μποφόρ και η θερμοκρασία από 11 έως 25°C.

Στη Μακεδονία και τη Θράκη ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 2 με 4 μποφόρ και βαθμιαία στα ανατολικά βορειοανατολικοί 4 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία, από 9 έως 26°C, στη δυτική Μακεδονία 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Αίθριος ο καιρός και στα νησιά του Ιόνιου, Ήπειρο, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησο. Οι μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ και στο Ιόνιο βορειοδυτικοί τοπικά 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 12 έως 27°C, ενώ στην Ήπειρο θα είναι 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Σε Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησο, προβλέπεται ηλιοφάνεια. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ και στα ανατολικά και νότια βορειοανατολικοί 4 με 6. Η θερμοκρασία από 11 έως 28°C, στα βόρεια θα είναι 2 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Σε Κυκλάδες και Κρήτη, λίγες νεφώσεις τοπικά αυξημένες στα βόρεια της Κρήτης τις πρωινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι 5 με 7 μποφόρ και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 18 έως 25°C.

Στα νησιά ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα περιμένουμε ηλιοφάνεια. Οι άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ και η θερμοκρασία από 19 έως 26°C, στα βόρεια 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Πρόγνωση για Πέμπτη και Παρασκευή

Πέμπτη 2 Οκτωβρίου

Ο καιρός αρχικά θα είναι αίθριος, τις μεσημεριανές ώρες όμως θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις στη Μακεδονία, τη Θράκη, τη Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά και την Εύβοια. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις στα δυτικά 3 με 4 και στα ανατολικά 4 με 5 και στο Αιγαίο τοπικά τα 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία σε μικρή πτώση στα βόρεια.

Παρασκευή 3 Οκτωβρίου

Λίγες νεφώσεις, παροδικά αυξημένες στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια όπου θα σημειώσουν σποραδικές βροχές. Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά μεταβλητοί 3 με 4, στα ανατολικά από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και στο Αιγαίο τοπικά τα 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία σε μικρή πτώση κυρίως στα ανατολικά.