30 Σεπτέμβριος 2014, 14:45 - Τελευταία Ενημέρωση: 17 Οκτώβριος 2014, 16:32

Iστορία, παραδόσεις και χοροί του Πόντου... ταξίδεψαν στην Ελβετία

  • Iστορία, παραδόσεις και χοροί του Πόντου... ταξίδεψαν στην Ελβετία

Με πρωτοβουλία και πρόσκληση του Κύκλου των Φίλων της Ελλάδας στη Βασιλεία, μιας συλλογικής προσπάθειας που συγκεντρώνει φιλέλληνες στην ελβετική αυτή πόλη, υλοποιήθηκε την περασμένη εβδομάδα ένα διήμερο γεμάτο Πόντο!

Στις 26 Σεπτεμβρίου, πρώτη ημέρα της διημερίδας, στο πανέμορφο μουσείων γλυπτών όπου λειτουργεί μόνιμη έκθεση αντιγράφων αρχαίων ελληνικών αγαλμάτων, έγινε η παρουσίαση της ιστορίας αλλά και του μέλλοντος του Ποντιακού ζητήματος, από τον Θεοφάνη Μαλκίδη, τον οποίο προλόγισε η πρόεδρος του Κύκλου των Φίλων της Ελλάδας στη Βασιλεία, Κατερίνα Wahli. Οι κάτοικοι της Ελβετίας αγαπούν την Ελλάδα και οι περισσότεροι μιλούν ή μαθαίνουν την ελληνική γλώσσα, άκουσαν, ρώτησαν και έμαθαν για τον Πόντο, σε μία εκδήλωση που έγινε για πρώτη φορά στην Βασιλεία.

Την επόμενη ημέρα πραγματοποιήθηκε Εργαστήριο Ποντιακού Χορού με την καθοδήγηση του Θεοφάνη Κριθαρίδη από την Ποντιακή Εστία Στουτγάρδης, ενώ το βράδυ σε ειδική εκδήλωση παρουσιάστηκαν οι αντιπροσωπευτικότεροι χοροί του Πόντου από το χορευτικό συγκρότημα της «Ποντιακής Εστίας» Στουτγκάρδης, με μεγάλη συμμετοχή πολλών Ελβετών.

Δείτε φωτογραφίες στο τέλος του άρθρου.

Gallery