29 Σεπτέμβριος 2014, 16:35 - Τελευταία Ενημέρωση: 17 Οκτώβριος 2014, 16:32

Στη Θεσσαλονίκη ένα ιστορικό πολυτελές σκάφος, το «Sea Cloud»

  • Στη Θεσσαλονίκη ένα ιστορικό πολυτελές σκάφος, το «Sea Cloud»

Στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης βρίσκεται από το πρωί σήμερα ένα σκαρί με μεγάλη ιστορία, το ιστιοφόρο «Sea Cloud» που πραγματοποιεί κρουαζιέρα.

Ναυπηγήθηκε το 1931 κατά παραγγελία ενός Αμερικανού... golden boy της Wall Street εκείνης της εποχής. Στους χώρους του φιλοξενήθηκαν πολιτικοί, μεγιστάνες, χολιγουντιανοί αστέρες, γαλαζοαίματοι, ενώ έχει υπάρξει και προεδρικό γιότ, σχολείο ωκεανολογίας, αλλά και πολεμικό σκάφος! Μάλιστα στην περιοχή της τιμονιέρας υπάρχουν πέντε ορειχάλκινα διακριτικά που συμβολίζουν τη στρατιωτική θητεία του στη διάρκεια του Β' Παγκοσμίου Πολέμου.


Αξίζει να πούμε ότι το... θαλάσσιο σύννεφο ήταν το πρώτο -μετά τον Αμερικανικό Εμφύλιο- πολεμικό πλοίο των ΗΠΑ που έπλεε με μικτό φυλετικό πλήρωμα.

Σήμερα μετασκευασμένο, είναι ένα πολυτελέστατο ιστιοφόρο, που κάνει κρουαζιέρες για λίγους, και στην Ελλάδα ήρθε με 61 επιβάτες κυρίως Αμερικάνους και πλήρωμα 59 ατόμων. Με μαρμάρινα τζάκια, παγκάκια από ξύλο τικ, χρυσές βρύσες, διακοσμημένο με επιλεγμένες αντίκες και καμπίνες που παραπέμπουν σε πεντάστερο ξενοδοχείο. Ταυτόχρονα όμως είναι εξοπλισμένο με όλες τις σύγχρονες ανέσεις και κάνει την κρουαζιέρα μια αξέχαστη εμπειρία κάτω από τα λευκά του πανιά!

Το επιβλητικό - μήκους 109 μέτρων, πλάτους σχεδόν 15 και ύψους κεντρικού καταρτιού πάνω από 54 μέτρα - «Sea Cloud» κατέπλευσε στη Θεσσαλονίκη προερχόμενο από την Καβάλα και θα αναχωρήσει στις 7 το απόγευμα με προορισμό τον Πειραιά.

Δείτε φωτογραφίες στο τέλος του άρθρου.

Τμήμα σύνταξης pontos-news.gr με στοιχεία από το ιστολόγιο « Όμορφα Ταξίδια»

Gallery