29 Σεπτέμβριος 2014, 13:59 - Τελευταία Ενημέρωση: 17 Οκτώβριος 2014, 16:32

Σύζυγοι προς ενοικίαση! Τι είναι πρόθυμοι και ικανοί να κάνουν

  • Σύζυγοι προς ενοικίαση! Τι είναι πρόθυμοι και ικανοί να κάνουν

Μια νέα τάση γεννιέται στην Ελλάδα, που συνάμα αποτελεί και επιχειρηματική ευκαιρία. Και δεν έχει καμία σχέση με αυτό στο οποίο μπορεί αυτομάτως να πάει το μυαλό… 

Το φθινόπωρο συνήθως ψάχνουμε να νοικιάσουμε σπίτι ή μαγαζί , όμως στη Θεσσαλονίκη και την Αθήνα έχουν και ακόμα μία επιλογή: ενοικιάζονται και… σύζυγοι. Όχι, δεν είναι αυτό που νομίζετε αλλά κάτι πιο πρακτικό και χρήσιμο, μια και οι «Σύζυγοι Προς Ενοικίαση» είναι οκτώ άνδρες διαθέσιμοι να κάνουν όλες, μα όλες τις επονομαζόμενες ανδρικές εργασίες.

Χρειαζόμαστε κάποιον να κουβαλήσει το βαρύ έπιπλο του σαλονιού, να αλλάξει τις λάμπες στην κουζίνα ή να δει γιατί τρέχει το πλυντήριο; Ε, αυτές τις δουλειές τις κάνουν με χαρά και λογική αμοιβή οι «Σύζυγοι Προς Ενοικίαση»!

Όπως εξηγεί στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο ειδικός στις επισκευές εγκαταστάσεων υδραυλικών και φυσικού αερίου Ιωάννης Σαβουτζόγλου, ένας εκ των οκτώ -προς το παρόν- ενοικιαζόμενων συζύγων, απευθύνονται σε όλους όσοι δεν μπορούν ή δεν έχουν χρόνο να κάνουν επισκευές, ψώνια, να πληρώσουν λογαριασμούς, να φυλάξουν μωρά, να φροντίσουν ηλικιωμένους κλπ.

Πελάτες τους είναι κυρίως γυναίκες από 35-70 ετών, ζευγάρια που τα χέρια του συζύγου δεν πιάνουν και πολύ αλλά και φοιτητές που θέλουν οργάνωση. «Οι περισσότερες είναι εργαζόμενες. Μας καλούν όχι μόνο για τις δουλειές στο σπίτι, αλλά για να συνοδεύσουμε πχ. τον γιο τους στην προπόνηση» προσθέτει ο Λευτέρης Λοτσίτσερο, ο πρώτος σύζυγος προς ενοικίαση στην Ελλάδα και διαχειριστής του όλου εγχειρήματος.

Ενδιαφέρον για τους ενοικιαζόμενους «συζύγους», που ως ιδέα έχουν ξεκινήσει από την Ιταλία το 2007, έχει αρχίσει να εκδηλώνεται επίσης από το Ηράκλειο και την Πάτρα.

«Έχουμε στήσει ένα δίκτυο με αδειούχους επαγγελματίες επιτηδευματίες. Προσπαθούμε να ενισχύσουμε με έναν τρόπο την τοπική αγορά, τον επαγγελματία. Εμείς ό,τι κάνουμε, το κάνουμε σε συνεργασία με τεχνίτες της περιοχής μας» εξηγεί ο Λευτέρης Λοτσίτσερο απαντώντας στα καυστικά σχόλια που έχουν διατυπώσει ορισμένοι θεωρώντας περίεργη τη συγκεκριμένη επαγγελματική ενασχόληση. Η απορία μας πάντως είναι τι γράφει η άδεια εξασκήσεως επαγγέλματος, όταν κάνουν έναρξη στην εφορία…

Τμήμα σύνταξης pontos-news.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ