29 Σεπτέμβριος 2014, 07:05 - Τελευταία Ενημέρωση: 17 Οκτώβριος 2014, 16:32

Αίθριος γενικά ο καιρός αλλά με κρύο και βοριάδες

  • Αίθριος γενικά ο καιρός αλλά με κρύο και βοριάδες

Θυελλώδεις βόρειοι άνεμοι έως και 8 μποφόρ στο Αιγαίο, νεφώσεις στα ανατολικά με τοπικές βροχές κυρίως στις νοτιότερες περιοχές αλλά και βαθμιαία βελτίωση του καιρού, προβλέπει για σήμερα Δευτέρα 29 Σεπτεμβρίου η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία. 

Αναλυτικά:

Στην Αττική αναμένονται λίγες νεφώσεις με πιθανότητα ασθενών βροχών στα βόρεια και ανατολικά τις πρωινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί 5 με 7 και στα ανατολικά τοπικά 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 15 έως 23°C, στα βόρεια και ανατολικά η μεγίστη 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Στη Θεσσαλονίκη σήμερα γενικά αίθριος ο καιρός, οι άνεμοι μεταβλητοί 2 με 4 μποφόρ και η θερμοκρασία από 14 έως 23°C.

Στη Μακεδονία και τη Θράκη γενικά αίθριος ο καιρός. Στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη θα αναπτυχθούν λίγες νεφώσεις τις πρωινές ώρες. Οι άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ με εξασθένηση το βράδυ. Η θερμοκρασία, από 11 έως 22°C, στη δυτική Μακεδονία 4 με 6 βαθμούς χαμηλότερη.

Στα νησιά του Ιόνιου, Ήπειρο, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησο, γενικά αίθριος ο καιρός. Οι άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ, και η θερμοκρασία από 12 έως 26°C, στην Ήπειρο 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Σε Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησο,  λίγες νεφώσεις κατά τόπους αυξημένες με τοπικές βροχές στην ανατολική Στερεά και την Εύβοια τις πρωινές ώρες. Οι άνεμοι βόρειοι βορειοανατολικοί 5 με 7 και στα ανατολικά και νότια τοπικά 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 12 έως 23°C, στα βόρεια 2 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Σε Κυκλάδες και Κρήτη, νεφώσεις με τοπικές βροχές και στην Κρήτη πιθανώς σποραδικές καταιγίδες. Γρήγορα τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν και θα περιοριστούν στα νότια. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι 6 με 8 μποφόρ με εξασθένηση από το βράδυ και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 18 έως 24°C.

Στα νησιά ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα περιμένουμε λίγες νεφώσεις τοπικά αυξημένες μέχρι το απόγευμα με πιθανότητα ασθενών βροχών. Οι άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις 6 με 7 μποφόρ με εξασθένηση από το απόγευμα. Η θερμοκρασία από 16 έως 25°C  κελσίου, στα βόρεια η μεγίστη 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.